Carnati cu mucegai. ANPC a retras de pe piata 11 tone de produse alimentare

In urma verificarilor efectuate in luna august, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a oprit temporar de la comercializare 60 tone de alimente si au retras definitiv de la vanzare 11 tone de produse alimentare care erau improprii consumului uman. carnati

Au fost acordate 988 de amenzi contraventionale pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorului, insumand 3.530.400 de lei. Comisarii ANPC au depistat un fast-food din judetul Neamt in cadrul caruia se comercializa paine „toast” cu puncte de mucegai.

De asemenea, la un restaurant din judetul Mures, pieptul de pui si ceafa de porc erau alterate. In judetul Vaslui, o unitate de alimentatie publica oferea consumatorilor ciorba de pasare si ciorba de vita care fusesera preparate cu doua zile inainte de data controlului, iar la un alt restaurant nu s-a putut face dovada datei de preparare a ciorbei de burta si a fripturilor portionate si condimentate in vederea prepararii.

„Controlul a mai depistat utilizarea la prepararea mancarurilor de alimente cu data durabilitatii minimale depasite in judetele Vaslui (salam uscat expirat de 2 zile, frisca expirata de 5 zile), Giurgiu (carne tocata de porc si carnati proaspeti expirati de 3 zile, mici formati expirati de 12 zile, pesmet si gris expirate de 6 zile, respectiv 53 zile), Constanta (branza proaspata de vaci expirata de 2 zile), Prahova (produse din carne expirate de 3-5 zile), Neamt (bere expirata de 32-37 zile, salam expirat de 60 zile), Mures (sos rosii si pasta ardei expirate de 9 zile, bauturi racoritoare expirate de 60 zile, sunca expirata de 7 zile, cotlet de porc expirat de 3 zile, carnati vegetali expirati de 22 zile, piept de pui afumat expirat de 30 zile), Harghita (smantana expirata de 7 zile)”, se precizeaza intr-un comunicat remis de ANPC.

Inspectorii au mai constatat si numeroase alte abateri, cum ar fi: nerespectarea conditiilor de depozitare a alimentelor; nerespectarea retetelor de fabricatie, specifice fiecarui sortiment din mancarurile preparate; neincadrarea in cantitatea neta declarata sau dotarea necorespunzatoare a saloanelor de consumatie.

Sursa: Gardianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *