Un supermarket din nordul Londrei a scos la vanzare carne de veverita. Cum reclama e sufletul comertului, responsabilii magazinului lauda meritele carnii de veverita pe care o numesc, produs de consum „durabil”. Miltatii pentru respectarea drepturilor animalelor sunt socati, informeaza AFP.veverita

In trecut carnea de veverita facea parte din alimentatia regulata a englezilor. De cativa ani aceasta a revenit in meniurile onor restaurante, iar mai multe macelarii o expun in galantare, relateaza Agerpres.

„In cativa ani, carnea de veverita va deveni ca cea de iepure”, a declarat unul din comerciantii care a inceput sa vanda acest tip de carne in urma cu 4-5 luni.

„Veverita este un tip de carne durabil. Pentru producerea unei tone de carne de vaca, sunt necesare 15 tone de cereale. Prin urmare, nu este durabil. Veveritele se hranesc cu ce gasesc in natura si oricum sunt prea multe”, a spus comerciantul.

El s-a hotarat sa puna la vanzare acest tip de carne dupa de „unii clienti au cerut-o”.

Sunt „10-12 veverite vandute pe saptamana”, iar stocul s-a epuizat rapid sustine negustorul. Proprietarul supermarketului promite ca se va aproviziona periodic pentru inoirea stocului de carne de veverita.

Un articol pe aceasta tema, aparut in The Daily Mail, a declansat un val de indignare printre asociatiile de protectie a animalelor. „Supermarketul face profit din masacrul barbar si inutil” al veveritelor, a explicat fondatoare unei asociatii pentru protectia animalelor.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here