Carne inlocuita cu slanina, piei, jumari si aditivi

Conserva de carne presata de porc Agria are in compozitie o multime de ingrediente, dar din pacate lipseste carnea de porc.
conserva de carne
Este un produs pe care daca il consumam o facem doar ca sa mestecam ceva, pentru ca organismul nostru nu beneficiaza de nici un nutrient.
Din amestecul de sorici de porc, piele de pasare, slanina, jumari, tendoane, oase de pasare si de porc a rezultat carnea dezosata mecanic. Aceasta nu are nici o valoare biologica si din cauza calitatii microbiologice scazute este interzis transportul ei in alte unitati decat cea in care se prepara si decongelarea si congelarea. In UE, reglementarea MDM-ului interzice congelarea si transportarea acestuia de la locul de productie si de asemenea se limiteaza cantitatea care poate fi folosita intr-un produs. De exemplu, in Germania nu se poate folosi mai mult de 3% MDM intr-un produs.

Carnea dezosata mecanic poate aduce si un aport sporit de fosfor, in contextul in care printre ingrediente se afla si o cantitate mare de difosfati. Din aceasta cauza este impiedicata fixarea calciului in oase, iar produsul nu este recomandat persoanelor suferinde de osteoporoza, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Mai mult, in compozitie intra si foarte mult sodiu, ceea ce accentueaza efectele negative ale fosforului. Aditivii alimentari folositi pentru stabilizarea compozitiei provoaca disfunctii ale tractusului digestiv, motiv pentru care persoanele care sufera de ulcere si gastrite trebuie sa evite consumul „carnii” presate. Conservantul, nitrit de sodiu, E250 are potential cancerigen.
In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta, rezulta ca produsul are si o valoare energetica foarte ridicata, de care supraponderalii si obezii trebuie sa tina cont. Specialistul ne spune ca mai sunt si alte categorii de persoane care trebuie sa evite produsul: copiii, adolescentii, tinerii, femeile insarcinate si care alapteaza, batranii, cardiovascularii, cerebrovascularii, cei cu afectiuni hepatorenale, cei cu boli dermatologice inclusiv celulita, persoanele cu guta, cu artrite reumatoide, cu diabet, cu cancer, cei cu afectiuni stomatologice, pulmonare si cei cu sindrom metabolic.

Ingrediente: apa, (slanina, soric porc, carne separata mecanic de porc – n.r. MDM, plamina de porc, jumari) 50%, faina de grau, carne separata mecanic de pasare – n.r. MDM, amidon de porumb, condimente: (proteina din soia, sare, emulgatoare: difosfat – E450, aroma, stabilizatori: guma guar – E412, guma caruba – E410, guma xanthan – E415, antioxidant: ascorbat de sodiu – E301), grasime de pasare, amestec de saramura cu nitrit (conservant nitrit de sodiu – E250), concentrat de proteina soia, amidon de cartof modificat – E1420. Contine carne separata mecanic de porc si carne separata mecanic de pui.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *