Cartea „Ecolog ratacitor prin lume” se lanseaza, maine, la Antipa

Germania ?i Fran?a vor o alian?? UE-Africa în domeniul securit??ii, dezvolt?rii ?i mediului
Cartea "Ecolog ratacitor prin lume" se lanseaza, maine, la Antipa
Cartea „Ecolog ratacitor prin lume” se lanseaza, maine, la Antipa

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” organizeaza, maine, incepand cu ora 11.00, in Sala Multimedia, la lansarea cartii „Ecolog ratacitor prin lume”.

Cartea este scrisa de catre dr. Dragos Neculce, expeditionar roman in Africa, vestul Indiei, Antile, America Centrala.

Cartea Ecolog ratacitor prin lume este o scurta prezentare a unui destin de vagabond-ecolog, pornit sa cutreiere regiuni calde ale globului cu mijloace modeste, dar dinamizat si dus de curentul sortii sale.

Departe de o traire linistita si comoda a lecturii „la gura sobei”, cititorul este transportat sub ploaie sau soare torid, cutreierand paduri, bruse, savane sau mlastini, pe drumuri de munte sau de hartoape noroioase, pe cratere de vulcani, pe maluri de lacuri, rauri sau oceane. O viata de calatorii aventuroase, de intalniri si incercare de intelegere a diferitelor ecosisteme, dar si presarata cu momente de relaxare.

Speranta autorului este de a induce celor interesati aceleasi sentimente si emotii precum cele pe care le-a trait el in momentele respective.

Cartea atinge probleme de actualitate ecologica, cu comentarii si interpretari: incalzirea planetei, supraexploatarea resurselor naturale peste capacitatea de regenerare, distrugerea recifelor coraliene. La acestea se adauga si informatii de inginerie ecologica (reconditionare de ecosisteme, bio-prospectare de zacaminte aurifere, climatizarea si aerarea spatiilor limitate).

Sunt evidentiate si actiuni locale cu mari implicatii geopolitice globale, precum si greseli ecologice datorate interventiei umane, facute din lacomie sau cu bune intentii, dar care au avut repercusiuni grave la nivel macro-economic.

Cele peste 200 de ilustratii (alb-negru si color) sunt in cea mai mare parte realizate de autor, unele de membri ai diferitelor echipe si foarte putine din literatura (cu mentionarea sursei).

Aceste ilustratii, fara pretentii artistice, sunt fie incluse in text, fie cu trimiteri la plansele anexate, cautand sa dea viata descrierilor. In consecinta, lucrarea se adreseaza unui public entuziast si iubitor al naturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *