Cartea verde privind folosirea biomasei din agricultura ca energie

Comisia Europeana propune noi legi de transparenta in privinta factorilor sociali si de mediu pentru companiile cu peste 500 de angajati
Cartea verde privind folosirea biomasei din agricultura ca energie

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a participat, la Bruxelles, la Consiliul ministrilor agriculturii si ai pescuitului din Uniunea Europeana unde unul dintre punctele de discutie din cadrul Consiliului a vizat folosirea drept sursa de energie a biomasei din agricultura.

Ministrii au fost informati in legatura cu Cartea Verde (Green Paper) si au avut loc schimburi de opinii cu privire la acest aspect.

Aceasta Carte Verde include sugestii si optiuni care pot constitui baza pentru o noua politica energetica europeana globala. Cartea Verde identifica sase domenii cheie care necesita actiuni pentru solutionarea provocarilor cu care ne confruntam.

Problema fundamentala este de a cunoaste daca exista un consens privind necesitatea dezvoltarii unei noi strategii energetice europene comune, si daca dezvoltarea durabila, competitivitatea si securitatea ar trebui sa constituie principiile esentiale care sa sustina aceasta strategie.

De aici decurg urmatoarele intrebari:
Exista un acord privind importanta fundamentala a unei piete unice veritabile care sa sprijine o strategie energetica europeana comuna?
Cum pot fi inlaturate obstacolele intampinate in implementarea masurilor existente?
Ce masuri noi ar trebui sa fie luate in acest scop?
Cum poate UE stimula investitiile substantiale necesare in sectorul energiei?
Cum sa asiguram ca toti europenii au access la energie la preturi rezonabile si ca piata interna a energiei contribuie la mentinerea nivelului de ocupare a fortei de munca?
Ce ar trebui UE sa faca pentru ca Europa, in ansamblu, sa promoveze diversificarea alimentarii cu energie nepoluanta?
Ce masuri trebuie luate la nivelul Comunitatii pentru a impiedica aparitia crizelor in alimentarea cu energie si pentru a le controla daca acestea se produc?
Cum poate o strategie energetica europeana comuna sa abordeze cel mai bine schimbarile climatice, asigurand echilibrul intre obiectivele de protectie a mediului, competivitatea si securitatea alimentarii?
Ce actiuni sunt necesare la nivel comunitar pentru a atinge obiectivul existent?
Este necesara definirea unor obiective suplimentare?
Cum trebuie sa asiguram un cadru de investitii sigur si predictibil pe termen lung pentru dezvoltarea ulterioara a surselor de energie curate si regenerabile in UE?
Ce actiuni sunt necesare atat la nivel comunitar cat si national pentru a asigura ca Europa ramane lider mondial in materie de tehnologii energetice?
Care sunt instrumentele cele mai adecvate in acest scop?
Trebuie sa existe o politica externa comuna privind energia, pentru a permite UE sa vorbeasca cu o singura voce?
Cum pot Comunitatea si Statele Membre promova diversificarea alimentarii, in special pentru gaz?
Trebuie UE sa dezvolte noi parteneriate cu vecinii sai, in special Rusia, si cu alte principale tari producatoare si consumatoare din lume?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *