Castanele sunt o sursa foarte buna de vitamina C

Cantitatea mare de calorii care se gaseste in castane vine din carbohidratii continuti si nu din grasime.

Acest aliment are un continut foarte mic de colesterol, este foarte putin bogat in sodiu si constituie una dintre cele mai bune surse de fibre dietetice. Tocmai de aceea, castanele sunt cea mai buna alegere pentru cei care vor sa isi pastreze silueta si pentru cei care au probeleme cu inima. De asemenea, castanele contin cantitati mici, dar importante de vitamina C (ajuta organismul sa reziste in fata infectiilor si grabeste vindecarea ranilor).

In castane se mai gaseste tiamina, care aduce un plus de energie corpului si regleaza apetitul, si riboflavina, care are rol de metrabolizare a mancarii. Specialistii recomanda ca un adult sa manance 5 castane pe zi (42 g). Mai mult, atunci cand se consuma castane trebuie eliminate din alimentatie alte surse care au multe calorii. Pentru a evita introducerea in organism a unor cantitati mari de sodiu si grasime trebuie evitate castanele sarate si cele prajite in ulei. Cel mai bine este sa se consume castane coapte in cuptor la 180 de grade Celsius, pentru cateva minute.

Castanele au si avantajul ca rezista in timp. Cine vrea sa le depoziteze trebuie sa stie ca ele rezista o saptamana daca sunt depozitate intr-un loc racoros si uscat sau pot fi tinute in frigider timp de o luna. De asemenea, la congelator, castanele rezista si sase luni. In 100 de grame de castane se gasesc 174 de calorii. Tot in 100 de grame de castane se gasesc 0,6 g de grasime, 3,4 g de proteine, 34,3 g de carbohidrati si 8,1g de fibre.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *