Vreti sa stiti cat de poluata este zona in care traiti? Uniunea Europeana a lansat un dispozitiv online care permite tuturor cetatenilor membri UE sa afle cat de mult le afecteaza sanatatea fabricile din apropierea caselor lor. zone poluate

Dispozitivul „va da cetatenilor acces direct la informatiile despre emisiile fabricilor din Europa si ii va ajuta sa se implice activ in deciziile privind mediul inconjurator”, a declarat Stavros Dimas, comisarul UE pe mediu.

Site-ul E-PRTR colecteaza date despre poluare de la 24.000 de uzine din intreaga Uniune Europeana, de la incineratoare la fabrici.

Pentru fiecare uzina, se arata tipul si cantitatea de poluare care este pompata in aer, apa si sol, si cat de mult este imprastiata in alte zone.

De exemplu, incineratorul principal din Bruxelles a emis 493.000 de tone de dioxid de carbon, 801 tone de oxizi de nitrogen, 44 kg de arsenic si 33 kg de mercur in 2007.

Otelaria Corus din Marea Britanie a emis un cocktail de gaze si lichide nocive, incluzand monoxid de carbon (88.700 de tone) si cianid de hidrogen (2 tone), tot in 2007.

Puteti cauta pe website un loc anume sau o uzina anume, sau sa aflati informatii pentru anumite zone, tipuri de afaceri sau poluanti.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here