Câte exemplare de urs, lup ?i pisic? s?lbatic? pot fi vânate pe fiecare fond cinegetic din jude?
Câte exemplare de urs, lup și pisică sălbatică pot fi vânate pe fiecare fond cinegetic din județ
Cate exemplare de urs, lup si pisica salbatica pot fi vanate pe fiecare fond cinegetic din judet
Cate exemplare de urs, lup si pisica salbatica pot fi vanate pe fiecare fond cinegetic din judet

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a transmis o adresa prefectului si directorului APM, prin care ii informeaza cu privire la aprobarea derogarilor in cazul speciilor de urs, lup si pisica salbatica, precum si la aprobarea numarului maxim de interventie, repartizat pe gestionari de fonduri cinegetice.

In ceea ce priveste numarul de exemplare aflat la dispozitia autoritatii centrale, acesta poate fi utilizat doar in situatiile in care gestionarii fondurilor cinegetice l-au epuizat pe cel distribuit, sau in situatia in care gestionarii nu au avut repartizat un numar de interventie.

Potrivit documentului, exemplarele din speciile urs, lup si pisica salbatica, ce pun in pericol sanatatea si siguranta publica, dar si cele care se afla in intravilanul localitatilor, punand in pericol siguranta animalelor domestice si a personalului de ingrijire, pot fi recoltate sau capturate si in afara perioadelor stabilite pentru derogare, informeaza Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Bistrita-Nasaud.

”Consider ca dumneavoastra, ca reprezentanti ai Guvernului si autoritatii de mediu in teritoriu, aveti obligatia sa va asigurati ca numarul maxim de interventie alocat gestionarilor este utilizat in primul rand pentru situatii in care siguranta cetatenilor are de suferit. Aceasta obligatie o puteti indeplini numai printr-o comunicare continua cu autoritatile locale de pe teritoriul judetului dumneavoastra, astfel incat sa inteleaga ca prioritatea o reprezinta siguranta cetatenilor si nu activitatile de vanatoare recreativa sau sportiva”, le-a transmis ministrul Attila Korodi.

Ministrul Mediului le-a solicitat ca, in interval de o saptamana, sa transmita o adresa comuna a Prefecturii si APM Bistrita-Nasaud catre toate autoritatile locale, prin care sa informeze fiecare primar despre numarul maxim de interventie pe care il are la dispozitie, precum si cu privire la gestionarii de fonduri cinegetice din judet.

Numarul maxim de interventie alocat gestionarilor fondurilor cinegetice din Bistrita-Nasaud este de 41 exemplare de urs, 25 de lup si 23 de pisica salbatica, dupa cum urmeaza:

Nr. Gestionar Urs Lup Pisica salbatica
1 Directia Silvica Bistrita 0 1 1
2 AJVPS Bistrita-Nasaud 2 4 5
3 AVPS Acvila Teaca 2 1 0
4 SV MONTANA Cosbuc 2 1 0
5 OV Transilvania 1 1 0
6 AV Vulpea Herina 1 0 1
7 AV Diana Bistrita 1 1 1
8 AV Calimanii Sieu 1 1 1
9 AC Ursul Brun 9 4 4
10 OSC Telciu RA 2 1 0
11 ICAS – Filiala Bistrita 0 0 0
12 AVPS Vadul Somesului 0 1 1
13 OS Tihuta Colibita 3 0 0
14 OS Bistrita – Bargaului 3 1 0
15 OS Somes Tibles 2 1 1
16 AV Artemis Lechinta 1 1 1
17 AC Izvorul Ilvelor 1 0 0
18 OS Valea Ilvei 1 0 1
19 AV Colt Alb 2 1 1
20 AVPS Cerbu Dumitra 2 1 2
21 ASC Plaiurile Bistritei 0 1 1
22 RPL OS Municipal Bistrita RA 3 1 0
23 ASC Somesul Rodna 2 1 1
24 AV Buia 1 1 1
TOTAL   41 25 23

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here