Adapostul are nevoie de un utilaj care sa stranga mormanele de nameti, inainte ca acestea sa transforme tarcurile in lacuri.cateii din Glina

Cainii din adapostul de la Glina au fost deszapeziti, gratie fundatiilor de protectie a animalelor „A doua sansa” si „Robi”, precum si voluntarilor stransi in urma apelurilor de pe internet. La actiune au participat si detinuti de la penitenciarul Jilava.

Nu toti cateii au scapat insa cu bine de nameti: doi dintre acestia, care au scapat din tarcuri, au fost prinsi de viscol si au murit inghetati, sub zapezi. Altii au fost mai norocosi: patru animale au fost ingropate in casutele lor, insa voluntarii au reusit sa ii scoata cu bine de sub nameti, a declarat pentru REALITATEA.NET, Ioana Diaconu, directorul asociatiei „A doua sansa”.

Bucuria salvarii lor a fost scurta, intrucat acum cainii sunt amenintati cu inecul. Mormanele de peste 2 metri de zapada au inceput sa se topeasca si risca sa le transforme custile in piscine ale mortii. Adapostul are nevoie de un utilaj care sa duca zapada mai departe de caini. Primaria locala nu are un asemenea utilaj, iar alte companii au nevoie de ele acum sau nu doresc sa le imprumute.

Cele doua fundatii care au grija de cei 300 de caini de la Glina fac inca o data apel la bunavointa oamenilor sa ii ajute si acum pe sarmanii catei.

Mai multe informatii puteti afla pe site-urile celor doua asociatii, www.adouasansa.ro si www.4animals.ro.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here