Ce beneficii aduce cura cu laptisor de matca

Datorita concentratiei mari de substante hranitoare care intra in compozitia sa, laptisorul de matca este un energizant natural, fiind de un real ajutor in tratarea multor boli. In plus, o cura cu acest remediu natural alunga oboseala si combate efectele stresului.laptisor de matca

Substanta produsa de albinele tinere, laptisorul de matca este bogat in nutrienti indispensabili organismului. Printre acestia se numara acidul pantotenic (combate efectele stresului si revigoreaza organismul), piridoxina (combate anemia), vitaminele A, C, D si E, minerale (calciu, fier, cupru, fosfor, potasiu, siliciu, sulf), enzime si 18 aminoacizi.

Se poate consuma sub forma de capsule gelatinoase, sub forma pura sau de fiole. Medicii recomanda o cura de sase saptamani, de preferat primavara si toamna. Pentru a avea efectele dorite, este bine ca laptisorul de matca sa fie administrat cu 30 de minute inainte de masa.

In cazul adultilor se recomanda 0,5 g-1 g zilnic, sublingual, iar in cazul copiilor, o lingurita zilnic. Se poate consuma si sub forma de capsule, cate una de doua ori pe zi. Sub forma de fiole, cura se tine 10 zile, de doua ori pe an. Fiola cu laptisor se dizolva in putina apa.

Previne maladia Alzheimer

Datorita antioxidantilor continuti (vitaminele A, C si E), cura cu laptisor de matca poate preveni formarea tumorilor canceroase, prin anihilarea radicalilor liberi. De asemenea, laptisorul de matca este o sursa de acetilcolina, substanta care permite transmisia influxului nervos intre neuroni, cura fiind indicata si pentru prevenirea maladiei Alzheimer (cei cu aceasta boala au un nivel scazut de acetilcolina).

Combate oboseala

Laptisorul de matca este un tonic general, avand efect regenerator asupra organismului. Cura cu acest produs apicol este indicata in astenie, in refacerea dupa boala sau dupa o interventie chirurgicala, in perioadele de efort fizic si intelectual intens. Este ideala in special pentru cei care au o alimentatie deficitara si pentru cei cu o stare de slabiciune generala, dar si cu anxietate sau cu depresie. Este bine sa nu iei laptisorul in a doua parte a zilei, pentru ca, fiind energizant, poate da insomnie. In cazul copiilor, cura cu laptisor stimuleaza cresterea.

Contraindicatii
Administrarea laptisorului de matca nu este recomandata celor cu alergii la miere.

Protejeaza organismul de infectii

Potrivit unor cercetatori americani, laptisorul de matca are virtuti antibiotice, substantele continute de el ajutand la prevenirea unor infectii precum cele cu bacilul Koch (care produce tuberculoza), cu bacilul E. coli (care poate da enterocolita), cu stafilococul auriu (cauzeaza diverse infectii, precum foliculita) si cu alti germeni infectiosi. Pe langa efectul antibiotic, laptisorul de matca are proprietati antivirale si antiinfectioase, intarind sistemul imunitar.

Stopeaza caderea parului

Continutul bogat in vitamine si in minerale recomanda laptisorul de matca in cosmetica, atat in tratamente interne, cat si externe. Administrat intern, acesta reduce seboreea excesiva si opreste albirea prematura a parului.

Amestecat cu miere de albine, laptisorul de matca ajuta la stoparea caderii parului. Pentru revitalizarea tenului obosit, se poate face o masca dintr-o lingurita de laptisor de matca si un galbenus de ou, care se tine pe fata 20 de minute.

Laptisorul de matca pur nu trebuie consumat decat cu lingurite de lemn sau de plastic.

Specialistul nostru – Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie competenta in apifitoterapie reflexoterapeut

Gratie compozitiei sale exceptionale (proteine, lipide, glucide, vitamine, hormoni, enzime, minerale, factori vitali specifici, substante cu rol de biocatalizatori in procesele de regenerare a celulelor), laptisorul de matca previne si trateaza o serie de afectiuni, dar are si un rol important in regenerarea organismului.

Este un stimulent biologic cu actiune energetica si regeneratoare asupra organismului. Este un tonic general, fizic si psihic. Stimuleaza cresterea si apetitul, are efect antiinfectios. Cura cu laptisor de matca se efectueaza de obicei de doua ori pe an, timp de 30 de zile.Intern, se iau 50 mg, fie sub limba, fie diluat in putina apa sau fiole de laptisor liofilizat dizolvat in apa sau miere cu laptisor de matca.

Pentru copiii pana la 10 ani, doza se reduce la jumatate. Contraindicatiile curei sunt hiperfunctii glandulare, alergii, diabet zaharat, manie, delir, agitatii psihice.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *