Ce mancam vara aceasta?

Sucul de pepene galben este noul remediu pentru mahmureala, asa cum este recomandat printre bauturile racoritoare, dupa un antrenament greu, spun producatorii care lanseaza noul produs in Marea Britanie. Pentru ca este plin de vitamine si minerale, indulcitori sau conservanti, efectul sucului natural de pepene galben este miraculos. Este bogat in vitaminele A si C, care sunt bune pentru piele si par, precum si potasiu, care mentine tensiunea arteriala, scrie imaginea.info. Acest lucru il face ideal pentru iubitorii de fitnes. Pentru efect maxim, sucul de pepene galben trebuie sa fie proaspat. Pentru a pastra caracteristicile sale utile in supermarket-uri, producatorii britanici nu il pasteurizeaza. Sucul de pepene galben contine 90% apa, albumine, fibre alimentare, potasiu, fier, vitaminele A, B, C, magneziu, fosfor, calciu din belsug si potasiu. Pepenele galben este unul dintre cei mai buni antioxidanti, imbunatateste sistemul imunitar si reduce riscul atacului cardiac, are actiune reglatoare asupra apetitului, precum si efecte vitalizante puternice. Se consuma in general in stare naturala, dar este la fel de savuros si sub forma de salate, inghetata sau dulceata. Pentru un tratament eficient de stomac in fiecare zi timp de o saptamana, mancati pepene dimineata, pe stomacul gol (100-200 grame). Daca doriti sa pierdeti in greutate, timp de o saptamana, mancati doar pepene la mic dejun (300-400 grame).

pepene.jpgNe aflam in plina luna iulie si suntem cu totii tentati sa dam iama in cutiile pline cu inghetata delicioasa, cu fel de fel de arome sau sa ne destindem sub o umbreluta, fie pe plaja, fie la terasa, band un cocktail delicios. Intr-adevar, este vremea inghetatei si a cocktailurilor, insa haideti sa nu uitam sa ne protejam sanatatea!

Fructul lunii iulie: pepenele

Pepenele, fie el rosu sau galben, este fructul tipic acestei perioade a verii. Pe langa faptul ca este extrem de delicios, pepenele contine o foarte mare cantitate de apa, care ajuta la purificarea organismului, la eliminarea toxinelor, la slabit si evident pentru hidratarea organismului.
Substantele continute de pulpa pepenelui galben, in mod special, ajuta la reglarea glandelor sexuale si a hipofizei, de aceea medicii ne recomanda sa mancam cateva felii din acest fruct in fiecare zi. De asemenea, pepenele galben are o actiune benefica asupra sistemul digestiv, datorita fibrelor pe care le contine.
Cel mai important lucru pentru sanatate este, insa, faptul ca pepenii contin cantitati destul de mari de vitamina A si C. Aceasta din urma este, dupa cum stim cu totii, extrem de importanta pentru organismul nostru, deoarece tonifiaza organismul, ne da energie pentru toata ziua, previne aparitia cataractei si mareste rezistenta vaselor sanguine. Nici vitamina A nu este de ignorat, deoarece aceasta este extrem de importanta pentru sanatatea ochilor, precum si pentru dezvoltarea normala a scheletului si a smaltului dentar. De asemenea, medicii ne sfatuiesc sa consumam alimente bogate in vitamina A, mai ales atunci cand suntem raciti si in cazul copiilor si a adolescentilor, care sunt in crestere, precum si a femeilor insarcinate, care trebuie sa consume o cantitate de vitamina A suficienta atat pentru ele, cat si pentru copiii pe care ii poarta in pantece.
Nu numai fructul este, insa, deosebit de bogat in vitamine. Semintele de pepene galben pisate si amestecate in sucul aceluiasi fruct au efect hidratant si calmant, o astfel de solutie fiind utila pentru frumusetea pielii, in mastile cosmetice, in masaj, dar si pentru ameliorarea simptomatologiei in arsuri (mai ales cele solare).
Si chiar daca ar fi mult mai gustos si soarele te imbie, noi iti recomandam sa nu consumi pepenele galben impreuna cu alcool, mai ales coniac.

Tot ce nu stiai despre pepene

Majoritatea pepenilor isi au originea in Orientul Mijlociu, de unde s-au raspandit, mai apoi, in intreaga Europa. Semintele de pepene au fost transportate de catre Cristofor Columb in Statele Unite ale Americii, iar in California, pepenii au fost adusi si cultivati de catre exploratori de origine spaniola.
Ceea ce nu stie multa lume despre pepeni este ca ei fac parte din aceeasi familie cu dovlecii si castravetii. Majoritatea pepenilor au aceeasi structura ca dovlecii de iarna, avand aceeasi coaja subtire si miezul plin cu seminte. Diferenta dintre dovleci si pepeni consta, insa, in faptul ca primii sunt considerati a fi legume, pe cand ceilalti sunt consumati pe post de fructe.
Desi majoritatea cunoastem doar pepenele galben si cel rosu, exista in lume multe alte tipuri de pepene. Dintre acestea tinem sa amintim pepenele persian, care are coaja deschisa la culoare, la fel ca si miezul si seamana mult cu un alt tip de pepene, numit Cantaloupe. Acesta din urma este cel pe care il mancam cel mai des, avand o coaja galbena, cu tente verzi si miezul de un portocaliu intens. Mai exista si un tip de pepene care se numeste Mos Craciun, deoarece apare in luna decembrie. Acesta seamana foarte bine cu pepenele rosu, insa este mult mai mic si mai putin dulce.

Indiferent care este tipul de pepene care va place cel mai mult si pe care alegeti sa il mancati in aceasta vacanta, va garantam ca veti fi mai sanatos si mai plin de viata daca in locul unei inghetate cremoase si delicioase, insa mai putin sanatoasa, veti alege sa mancati cateva felii de pepene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *