Ce pasari traiesc la Muzeul Satului din Cluj

Muzeul Olteniei: Ziua Mondial? a P?s?rilor în p?durea Radomir
Ce pasari traiesc la Muzeul Satului din Cluj
Ce pasari traiesc la Muzeul Satului din Cluj

Vietuitoarele inaripate care traiesc in Parcul Etnografic „Romulus Vuia“ din Cluj-Napoca vor fi „vedetele“ mai multor sedinte foto. Muzeul Etnografic al Transilvaniei, in subordinea caruia se afla parcul (numit generic Muzeul satului), are un parteneriat incheiat cu fotograful si biologul Marius Ioan Groza.

Directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, Tudor Salagean, spune ca unul dintre cele mai noi proiecte ale institutiei in fruntea careia se afla se numeste „Vietuitoare la Muzeu – Parcul National Etnografic «Romulus Vuia»“ si se deruleaza in parteneriat cu un fotograf si biolog originar din localitatea mureseana Tarnaveni, Marius Ioan Groza (29 de ani).

Ideea acestei initiative pleaca dintr-un proiect mai amplu al Muzeului Taranului Roman din Bucuresti, de acum 20 de ani.
„Era cineva de la Muzeul Satului din Bucuresti care desena vietuitoarele de acolo. Noi vrem sa aratam publicului, prin fotografii, intr-o expozitie, in primavara, ce pasari traiesc in Parcul Etonografic“, afirma Tudor Salagean.

Acesta afirma ca in parc sunt locuri speciale unde se pune hrana pentru pasari si ca, pe langa pasari, la Muzeul Satului din Cluj, vizitatorii pot zari si veverite, cateodata vulpi si foarte rar caprioare.

„Parcul etnografic este un loc cautat de fotografi“, completeaza Salagean.

Fotograful Marius Ioan Groza spune ca isi doreste mult ca acest proiect sa ii reuseasca si se gandeste pe viitor sa-l extinda la nivelul intregului judet. Mai ales ca este si biolog.

„Sa speram ca in luna martie vor fi gata fotografiile cu pasarile din Parcul etnografic“, afirma Groza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *