Ce riscati daca mancati fructe tratate cu pesticide. Bolile grave pe care le puteti face

Toxinele ne fac mai pro?ti!
Ce riscati daca mancati fructe tratate cu pesticide. Bolile grave pe care le puteti face
Ce riscati daca mancati fructe tratate cu pesticide. Bolile grave pe care le puteti face

Fructele si legumele sunt foarte bune pentru sanatate, fiind recomandate de medici fara restrictie. Asta numai daca ele sunt crescute natural, pentru ca, daca sunt tratate cu pesticide, risca sa faca mai mult rau decat bine.

Efectul negativ al pesticidelor asupra organismului uman este cunoscut de mult timp. Multe chimicale au fost deja interzise din aceasta cauza, printre care faimosul DDT. Insa chiar si unele substante care sunt inca acceptate pot avea efecte cumplite asupra corpului nostru.

DDT a fost interzis, dupa ce un studiu a demonstrat legatura dintre acesta si boala Alzheimer.

Alte pesticide sunt asociate cu boala Parkinson, scrie publicatia Time. Afectiunea este determinata de mai multi factori, printre care si cel genetic, insa exista substante care favorizeaza aparitia ei. Printre acestea se numara insecticidul benomyl, care afecteaza creierul.

Si alte 11 chimicale folosite ca pesticide au acelasi efect, arata un studiu realizat de cercetatorii americani.

Aceste substante inhiba o enzima numita ALDH, care tine sub control o toxina care apare natural in creier. Din aceasta cauza, nu mai are loc detoxifierea creierului, aparand astfel boala Parkinson.

In mod interesant, cercetatorii au descoperit ca persoanele care aveau varianta genetica ALDH2 si care traiau in apropiere de livezi unde au fost folosite chimicalele prezentau un risc de 6 ori mai mare sa faca aceasta boala.

„Am fost foarte surprinsi sa descoperim ca foarte multe pesticide inhiba ALDH chiar si in concentratii foarte mici, aflate cu mult sub pragul necesar folosirii lor ca pesticide”, a comentat autorul studiului, dr. Jeff Bronstein,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *