Ce se intampla cu taxa de poluare in 2013?

Ce se întâmpl? cu taxa de poluare în 2013?
Ce se intampla cu taxa de poluare in 2013?
Ce se intampla cu taxa de poluare in 2013?

Ordonanta de urgenta 1/2012, care vizeaza amanarea pana la 1 ianuarie 2013 a datei de la care devine obligatorie aplicarea taxei auto, a fost aprobata ieri de deputati, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Ordonanta initiata de Guvenul Boc prevede amanarea datei de la care devine obligatorie aplicarea taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate in Romania asupra unui autovehicul rulat si pentru care nu a fost aplicata taxa speciala pentru autoturisme sau taxa de poluare pentru autovehicule.

Amanarea opereaza de la intrarea in vigoare a acestei ordonante din februarie 2012 si pana la 31 decembrie 2012. Ordonanta reglementeaza si situatia persoanelor care au achitat taxa pentru transcrierea dreptului de proprietate a autovehiculului. In acest caz, contribuabilii se pot adresa organelor abilitate pentru restituirea taxei platite, conform Ordonantei 92/2003 privind Codul de procedura fiscala. Senatul a adoptat anterior, tacit, ordonanta, iar comisiile de industrii si buget ale Camerei au avizat-o favorabil.

ATENtIE: taxa de poluare ramane la fel si in 2013!

Nu s-a schimbat nimic pentru masinile second hand din import.

Perceptia gresita a majoritatii populatiei a fost ca s-a scos taxa pentru emisii poluante sau ca vom merge direct la fisc si o sa ne luam banii inapoi.

TOTAL GREsIT!

Ordonanta de urgenta nr. 1/2012 care vizeaza amanarea pana la 1 ianuarie 2013 a datei de la care devine obligatorie aplicarea taxei auto a fost aprobata, marti, de deputati, Camera Deputatilor fiind for decizional, informeaza Mediafax.

Taxa era aplicata in cazul primului transfer de proprietate in Romania al unui vehicul rulat si era calculata in functie de emisiile poluante. De asemenea, aceasta viza masinile pentru care nu a fost aplicata taxa speciala pentru autoturisme sau taxa de poluare pentru autovehicule.

Amanarea opereaza de la intrarea in vigoare a acestei ordonante, din februarie 2012 si pana la 31 decembrie 2012.

In acest caz, contribuabilii se pot adresa organelor abilitate pentru restituirea taxei platite, conform Ordonantei 92/2003 privind codul de procedura fiscala.

Documentele necesare pentru efectuarea unui astfel de demers sant:

-In primul caz, cel in care se doreste evitarea, sant necesare urmatoarele documente: cartea de identitate a autoturismului, decizia de calcul a taxei de poluare, certificatul de inmatriculare tradus in limba romana, contractul de vanzare-cumparare.

-In cel de-al doilea caz, cand s-a achitat taxa pe poluare,

documentele necesare, sant: carte de identitate a autoturismului, certificatul masinii, decizia de calcul a taxei, chitanta prin care s-a achitat taxa, contractul de vanzare-cumparare a autovehiculului.

Pana la momentul introducerii cererii de chemare in judecata se va efectua o plangere prealabila prin care se va solicita, fie inmatricularea masiniii fara plata taxei de poluare, fie, in cazul platii taxei de poluare, restituirea sumelor achitate.

Autoritatile sant obligate sa va raspunda in termen de 30 de zile, iar in cazul in care nu va raspund in acest termen sau va raspund, avand o atitudine negativa la adresa dumneavoastra, introduceti cerere de chemare in judecata la Tribunalul in a carui raza teritoriala domiciliati, sectia contencios administrativ.

Actiunea este supusa unei taxe judiciare de timbru in valoare de 43 lei si se va timbra cu un timbru judiciar in valoare de 0,3 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *