Ce spun astronomii despre efectele actualelor explozii solare asupra oamenilor

0
134

Pe Pamant nu ajung radiatii periculoase, iar valul de caldura nu are legatura cu activitatea solara recenta.
explozii solare
Astronomii sustin ca exploziile solare din ultima vreme nu ar trebui sa ne ingrijoreze. Apogeul activitatii solare va fi insa in 2013-2014, cand astfel de eruptii vor avea loc si de doua-trei ori pe zi.

Radiatiile nu ajung aproape niciodata pe pamant, insa particulele pot afecta satelitii. „Daca e un satelit de telecomunicatii, nu o sa mai vedem la televizor cateva zile, daca e de telefonie, nu o sa mai putem folosi telefoanele. Norocul nostru este ca exploziile astea de ordinul 10 sunt foarte rare”, a declarat Adrian Sonka, coordonator la Observatorul Astronomic Bucuresti.

Chiar daca nu exista efecte la nivelul populatiei, romanii nu sunt siguri sa exploziile solare nu ii vor afecta si cred ca valul de caldura are legatura cu activitatea recenta a Soarelui.

„In ce priveste afirmatiile ca simtim noi fizic sunt niste aberatii. Nu patim noi nimic din cauza Soarelui. Chiar si acuma se produce furtuna geo-magnetica si noi nu patim nimic”, a adaugat Adrian Sonka.

Anual, au loc 40-50 de explozii solare de magnitudinea celei de la 1 august, adica de nivelul 4, pe o scara cu 10 trepte.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here