Ce spune stiinta despre consumul de marijuana

Ce spune stiinta despre consumul de marijuana
Ce spune stiinta despre consumul de marijuana

Marijuana este ilegala in multe tari din lume, inclusiv in tara noastra. De asemenea, organizatiile sportive interzic folosirea ei. Dupa mai multe cercetari, oamenii de stiinta au reusit chiar sa afle, cata marijuana trebuie sa inhaleze o persoana nefumatoare, aflata in aceeasi camera cu un fumator, pentru a avea un rezultat pozitiv la testele de urina, scrie descopera.ro.

Ei doreau sa afle daca atletii se puteau apara afirmand ca s-au aflat in aceeasi camera cu un fumator, dar ca ei nu au consumat substanta interzisa. Cercetatorii au aflat ca este nevoie de expunerea la 16 jointuri intr-o camera inchisa, de dimensiunea unei toalete, pret de cel putin o ora, pentru a avea un test de urina pozitiv.

Consumul de marijuana duce la cresterea tensiunii arteriale, astfel ca nu ar trebui sa fie folosita alaturi de substante stimulante, mai ales de catre persoane care prezinta deja un risc pentru atac de cord sau alte tulburari cardiace. De altfel, consumul ocazional de marijuana nu reprezinta un risc serios pentru sanatate, desigur, daca nu faceti ceva periculos sub influenta acestui drog.

Riscurile asociate marijuanei apar in urma consumului mare si aproape zilnic. Marijuana reduce capacitatea de retinere, astfel ca atunci cand acest efect este repetat zilnic de-a lungul anilor invatarea devine dificila.

Consumatorii cronici de marijuana in cantitati mari pot sa aiba parte o reducere a greutatii cortexului cingulat anterior. Acest termen desemneaza atrofierea creierului, astfel ca este o problema ce trebuie cunoscuta. Totusi, este singurul efect negativ al marijuanei care continua si dupa ce consumul de marijuana incetat.

Mentinerea sensibilitatii la efectele psihoactive ale marijuanei necesita o utilizare mai rara. Receptorii CB1 ai unor persoane pot sa se internalizeze chiar si in cazul in care acestea consuma marijuana doar o data pe saptamana.

Specialistii de la Examine.com, care au analizat 662 de cercetari stiintifice, afirma ca „utilizarea marijuanei de doua ori pe luna va va face mai predispus sa experimentati efectele benefice ale marijuanei intr-un mod sigur si sustenabil”.

In cazul consumului cronic, printre cele mai mari beneficii al marijuanei se numara reducerea durerii si cresterea apetitului, lucru esential in timpul chimioterapiei. Cele mai mari dezavantaje ale consumului cronic constau in posibilitatea de micsorare a cortexului cingulat anterior (o componenta a creierului) si in capacitatea redusa de invatare si de amintire.

In cazul uzului ocazional, riscul de reducere a abilitatii de invatare este mult mai scazut. Totodata, continua sa se manifeste si beneficii precum reducerea durerii si cresterea apetitului, insa efectul nu este la fel de intens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *