Noul parc eolian marin alimenteaza peste 200.000 de case.

Marea Britanie vrea sa genereze mai multa energie din fermele eoliene pe mare decat tot restul planetei dupa ce a inaugurat cel mai mare astfel de parc de pe glob.

Cele 100 de turbine eoliene de la Thanet, care masoara aproape 100 de metri inaltime fiecare, vor alimenta cu electricitate peste 200.000 de case.

Chris Huhne, secretarul in Energie, a declarat ca Marea Britanie este lidera la nivel global in aceasta noua tehnologie care va reduce emisiile de carbon si va aduce mai multe joburi „verzi”.

Ferma eoliana este construita de compania suedeza Vattenfall. In Marea Britanie exista acum 436 de turbine eoliene marine si 2.640 pe uscat. Alte 1.000 sunt in constructie si se planuiesc inca 2.300. In cele din urma, Guvernul doreste sa ajunga la 6.000 de turbine eoliene pe uscat si 4.000 pe mare.

Electricitatea generata de fermele eoliene din Marea Britanie este de aproape 5.000MW, suficienta pentru a alimenta 3 milioane de case. Energia eoliana reprezinta 4% din totalul energiei consumate in Marea Britanie, iar 5% este asigurat din alte surse regenerabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here