Cea mai mare ferma eoliana marina

0
20

Complexul este amplasat in Marea Nordului, la 12 kilometri in largul coastei de sud-est a Marii Britanii. Ferma Thanet, alcatuita din 100 de turbine eoliene care pot alimenta cu electricitate peste 200.000 de locuinte, va fi inaugurata astazi.

Complexul, realizat de compania suedeza Vattenfall, reprezinta un reper in dezvoltarea industriei energiei regenerabile, in contextul in care statisticile din Marea Britanie arata ca 10% din energia electrica a tarii provine de la fermele eoliene, potrivit kentnews.co.uk.

Vattenfall a inceput in 2008 constructia complexului marin Thanet, care va avea o capacitate totala de 300 de megawati, iar ultima turbina a fost instalata in iunie anul acesta.

David Hodkinson, director si sef al departamentului de dezvoltare al companiei, a declarat ca inaugurarea reprezinta un moment crucial, iar experienta castigata in dezvoltarea acestui proiect va face viitoarele ferme eoliene ale Vattenfall mai sigure si mai ieftine.

Turbinele complexului, instalate la adancimi de 20-25 de metri pe o suprafata de 35 de kilometri patrati, vor spori productia de energie eoliana marina a Marii Britanii cu mai mult de 30%.

Maria McCaffery, sefa Renewable UK, asociatia producatorilor de energie regenerabila, a estimat o crestere a contributiei energiei eoliene in urmatorii 10 ani. „Cifrele sprijina afirmatia ca energia regenerabila – si energia eoliana in special – nu mai este alternativa. Este -pe val- si creste rapid”, a explicat oficialul.

Energie curata

Anglia investeste in proiectele eoliene pentru a-si atinge tinta de energie regenerabila pentru 2020, stabilita de Uniunea Europeana

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here