Cea mai mica broasca din lume este cat un bob de mazare

0
54

Micro-broscuta a fost descoperita recent in Borneo.

Cea mai mica broasca din lume a fost descoperita de un grup de cercetatori aflati in cautarea „amfibienilor pierduti”. Micro broasca cat un bob de mazare apartine speciei microhylidae, care, dupa cum sugereaza si numele, este compusa din broscute in miniatura sub 15 milimetri lungime.

Aceasta micro-broscuta a fost considerata „pierduta” pentru ca era cunoscuta doar din colectiile vechi de peste 100 de ani din muzee.

„Oamenii de stiinta au crezut probabil ca sunt puii altei specii, dar in realitate este o noua specie extrem de mica”, a declarat dr. Das, aflat in echipa care a descoperit amfibianul.

Noua specie a fost denumita Microhyla nepenthicola dupa Nepenthes ampullaria, o planta canisoara, pe care traieste broscuta.

Oamenii au fost ademeniti catre broasca de catre „cantecul” ei, dar marimea lor le-a facut greu de descoperit.

Plantele canisoare sunt deseori carnivore si isi folosesc „ulcioarele” pentru a colecta nutrienti esentiali. Dar micro-broasca traieste in simbioza cu aceste plante. Aceasta isi depune ouale pe peretii ulciorului plantei, mormolocii cresc si se metamorfozeaza in ape statatoare.

Amfibienii sunt cele mai amenintate animale de pe Pamant, intrucat o treime din specii sunt pe cale de disparitie. Amfibienii sunt importanti pentru tinerea sub control a insectelor care pot imprastia boli sau vatama agricultura.

Sursa
: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here