Ceai din zahar

Bautura solubila cu extract de ceai, cu aroma de zmeura, imbogatita cu vitamina C, Ekoland Celmar este un produs obtinut din glucide cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza, glucoza), extracte de ceai negru si o serie de aditivi alimentari.
ceai ekoland
Profilul nutritional al produsului este foarte dezechilibrat, cu o incarcatura glicemica extrem de ridicata, ce afecteaza functia endocrina a pancreasului, perturband in acelasi timp metabolismnul glucidelor-lipidelor, stimuland depunerea de grasime in tesuturile adipoase. Din aceasta cauza, produsul are si un efect pro-inflamator sistemic, care, in timp, determina aparitia maladiilor cronice (diabet de tip 2, maladii cerebro si cardiovasculare, maladii neurodegerative, cancere), avertizeaza prof. dr Gheorghe Mencinicopschi. De asemenea, densitatea energetica a produsului este foarte mare, fiind data exclusiv de zaharurile rafinate cu absorbtie rapida. Acidul citric, E 330, poate afecta sanatatea dentitiei, grabind aparitia cariilor dentare, mai ales in contextul in care se afla in combinatie cu zaharoza si glucoza. Produsul analizat nu este indicat copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, celor cu dislipidemie, suferinzilor de maladii cronice. Diabeticii il vor consuma numai cu avizul medicului curant.

Ingrediente:
Zahar, glucoza, corector de aciditate: acid citric E 330, extract de ceai negru (0,1%), extract din fructe (0,1%), coloranti: antociani E163 si caramel cu sulfit de amoniu E150d, aroma identica cu cea naturala (n.r. artificiala), vitamina C (E300).

Valoarea nutritionala: valoarea energetica 1644kj/ 387 kcal, proteine 0,1g, carbohidrati 95g, zaharuri 94,8g, lipide 0g, acizi grasi saturati 0g, fibre 0g, sodiu 0,02g, vitamina C 100mg. Continut ridicat de vitamina C. Produsul nu contine coloranti sintetici si conservanti.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *