Cei mai mici caluti de mare din lume, pe cale de disparitie din cauza deversarii de petrol BP

0
102


Pierderea habitatului ar putea cauza o scadere dramatica a populatiei de cai de mare pitici, atentioneaza expertii.


Cei mai mici caluti de mare din lume sunt amenintati cu disparitia din cauza deversarii de petrol cauzate de British Petroleum.

Micutele animale, care au cel mult 2cm inaltime, erau foarte putine si inainte de deversare, traind prin algele din apele putin adance ale Golfului Mexic. Expertii de la Societatea Zoologica din Londra, care se ocupa de Proiectul Calul de Mare, avertizeaza ca numarul acestor animale ar putea scadea dramatic intrucat au pierdut mare parte din habitat din cauza deversarii.

„Suntem extrem de ingrijorati de soarta acestei specie, intrucat are un habitat foarte restrans”, a declarat Heather Masonjones, expert in calutii de mare la Universitatea din Tampa.

Desi cei mai multi cai de mare traiesc in apele mici, o parte din ei se agata de algele care plutesc la suprafata apelor, in larg. Aceste alge au colectat insa o cantitate mare de petrol in timpul deversarii. Unele dintre ele au fost incendiate, altele alge au murit din cauza petrolului.

Calutii de mare pitici, hippocampus zosterae, nu pot evada. Sunt inotatori foarte prosti, fiind extremi de vulnerabili la schimbarile bruste ale mediului, precum in cazul deversarii BP. Au acelasi partener toata viata si fac putini pui.

Cercetatorii cer companiei British Petroleum sa ajute la protejarea algelor in urmatoarele luni, pentru a evita disparitia speciei.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here