Cel putin zece tigri au fost ucisi intr-un oras din sudul Chinei, in timpul unor petreceri private

Avertisment: Doar 3.200 de tigri mai tr?iesc în s?lb?ticie în prezent
Cel putin zece tigri au fost ucisi intr-un oras din sudul Chinei, in timpul unor petreceri private
Cel putin zece tigri au fost ucisi intr-un oras din sudul Chinei, in timpul unor petreceri private

Cel putin zece tigri au fost ucisi intr-un oras din sudul Chinei, in timpul unor petreceri private, care au reunit responsabili locali si bogati oameni de afaceri.

Dupa ce au fost ucise, animalele au fost eviscerate, iar blana, carnea si oasele lor au fost vandute la pretul aurului, precizeaza cotidianul chinez Nafgang, potrivit Le Nouvel Observateur citat de Agerpres.

Aceste spectacole ce aduc cu jocuri de circ au fost revelate datorita unei operatiuni a politiei, desfasurata la mijlocul lui martie in comuna Zhanjiang. Aceasta a permis descoperirea unui cadavru de tigru recent ucis, precum si a tot felul de produse derivate din felina. Potrivit publicatiei chineze, mai multe animale au fost ucise in fata unui public de oficiali si personalitati locale, mandre sa-si afiseze in acest fel averile.

‘Dupa toate probabilitatile, tigrii erau anesteziati in timpul transportarii lor, insa cumparatorii se asigurau ca acestia erau ‘perfect vii inainte de a fi ucisi’, explica o sursa anonima, citata de cotidianul Nafgang.

In acest sens, publicatia chineza face de asemenea referinta la niste imagini video filmate aparent in mod clandestin si publicate pe internet, in care poate fi vazut un tigru, prizonier intr-o cusca, supus unui soc electric, inainte de a fi taiat in bucati.

Oasele de tigru se vindeau la un pret mediu de 14.000 de yani (1.600 de euro) kilogramul, iar carnea la 1.000 de yuani (120 de euro). Acest lucru facea din ele cadouri apreciate pentru a fi destinate unor responsabili locali.

Potrivit politiei, un macelar implicat in aceste actiuni este suspectat ca ar fi ucis personal mai mult de zece tigri. Barbatul ar fi fost ucis, la randul sau, atunci cand incerca sa scape de politistii veniti sa-l aresteze.

In pofida interdictiilor oficiale, in China exista o cerere persistenta pentru produse provenite de la tigri (oase, gheare, mustati, penis, etc…), carora in medicina traditionala chineza le sunt conferite virtuti extrem de controversate. Aceasta alimenteaza practicile de braconare a respectivei feline, asociata intotdeauna cu un statut social crescut in istoria si mitologia chineze.

‘Confortul animalelor’ nu este o prioritate in China, chiar daca, intr-un ritm lent, mentalitatile evalueaza si in aceasta tara. Gradinile zoologice din China sunt criticate in mod regulat pentru carentele lor, maltratarea animalelor, torturilor aplicate acestora pentru placerea publicului, subliniaza Le Nouvel Observateur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *