Centru de cercetare pentru ecologie acvatica la Arad

0
90

Universitatea de Vest „Vasile Goldis” din Arad si Institutul National de Piscicultura, Acvacultura si Irigatii din Szarvas, Ungaria, au pus bazele unui Centru de cercetare pentru ecologie acvatica si ihtiologica in regiunea raurilor Cris – Mures, anunta Agerpres.

Scopul celor doua institutii este acela de a dezvolta cercetarea in domeniul acvaculturii si de a evalua speciile de interes economic din habitatele naturale si artificiale. La asta se adauga si managementul durabil al cursurilor de apa, stabilirea resurselor interne necesare – echipa de proiect, resurse materiale, financiare pentru realizarea studiilor de fezabilitate si a proiectelor tehnice, identificarea surselor de finantare necesare pentru realizarea lucrarilor (Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria – Romania 2007 – 2013).

De asemenea, cele doua institutii partenere vor sa initieze un program de dezvoltare pentru Bazinul Tisei, care ar urma sa reprezinte o substrategie pentru Regiunea de dezvoltare a Dunarii, universitatea urmand sa elaboreze documentatia pentru elaborarea unor strategii de dezvoltare.

Centrul de cercetari, care va fi la Castelul Macea, este deosebit de important pentru vestul Romaniei, in special pentru sistemele hidrologice Somes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here