Cercetatorii au desfiintat sase mituri naturiste despre sanatate

Specilistii straini au demonstrat ca mai multe reguli de viata aflate de la batrani nu sunt reale, ci numai mituri, potrivit gandul.info

Unul dintre miturile desfiintate este faptul ca „un mar pe zi tine doctorul la distanta”. Specialistii in nutritie sustin ca organismul ar nevoie de mai multi nutrienti decat se gasesc intr-un mar pentru a ne mentine sanatosi, potrivit gangul.info.

Si faptul ca racesti mai usor daca iesi afara cu parul ud este total eronat potrivit dr. Jim Sears, de la spitalul San Clemente din California.

Pestele ajuta la cresterea performantelor intelectuale este un alt mit des intalnit despre sanatate. „In cazul copiilor de pana la trei ani pestele stimuleaza dezvoltarea neuronilor si a capacitatii intelectuale, deoarece acestia sunt in plin proces de dezvoltare, mai ales la nivel neuronal. Acest aliment este bogat, pe langa Omega 3, in acidul DHA, esential in primii doi-trei ani de viata pentru dezvoltarea creierului si a sistemului cognitiv”, explica dr. W. Scott Cohen, de la spitalul din Beverly Hills.

„Incrucisarea ochilor duce la deteriorarea vederii”. Departe de adevar, este de parere medicul oftalmolog W. Walker Motley, de la Colegiul Universitar de Medicina din Cincinnati. „Copiii sunt tentati sa isi imite personajele din desene animate care isi rotesc, incruciseaza ochii destul de des. Acest gest nu le pune vederea in pericol. Cu toate astea, parintii trebuie sa isi supravegheze copiii mai ales cand incrucisarea ochiilor devine involuntara, deoarece acesta poate reprezenta o problema a muschilor ochilor”, mentioneaza dr. Motley.

Un pahar cu apa sau o sperietura zdravana te poate scapa de sughit. Sughitul este un act involuntar ce apare din cauza unor iritatii nervoase provenite din mediul aparatului digestiv, spun medicii gastroenterologi. Nervii iritati produc contractia muschiului diafragm.

Un pahar de lapte cald baut inainte de culcare – cel mai bun somnifer. „Laptele contine mici cantitati de triptofan, substanta cu efect calmant, dar, pentru ca laptele sa aiba un efect asemanator cu cel al somniferelor, trebuie sa bem foarte mult”, spune dr. Michael Breus, medic psihiatru cu specializare in tulburari ale somnului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *