China si India, marile candidate ale catastrofei ecologice

China si India, marile candidate ale catastrofei ecologice

China si India, marile candidate ale catastrofei ecologice

Dupa cum se stie, la sfarsitul lunii trecute, conform surselor de informare externe occidentale, in ultima noaptea de vineri spre sambata a lui martie, a avut loc la Paris intalnirea dintre prim-ministrul Rusiei si secretarul de stat al guvernului american. Nimeni nu a observat un lucru importnant: la discutii nu au fost prezenti tocmai cei ce erau cel mai mult interesati, reprezentantii Ucrainei. Din acest fapt reiese foarte clar ca asa-zisa integritate teritoriala a Ucrainei nu este decat un pretext pentru Statele Unite, pentru occidentali. Adevaratul pretext, adevarata miza este cea de natura economica, comerciala, militara, inclusiv extinderea sferei de influenta si reducerea cat mai mult posibil a puterii externe a Rusiei. Nici pe occidentali, nici pe americani, dar nici pe rusi nu-i doare sufletul de soarta ucrainenilor. Dupa cum s-a anuntat, in urma discutiilor doar dintre americani si rusi, acestia din urma ar fi acceptat sa-si retraga diviziile de blindate de la granita cu Ucraina. Ce nu a spus majoritatea reprezentantilor mass-media din Europa, deoarece acum interesul este sa te dai cat mai bine cu Statele Unite, NATO si alte institutii internationale controlate din umbra de catre americani, deci ceea ce nu a spus nimeni este adevaratul motiv pentru care rusii au comasat diviziile de blindate la granita cu Ucraina. Se pare ca presedintelui SUA i s-a urcat putin la cap nivelul superior al tehnologiei militare pe care o poseda tara sa si, avand precedentul Iugoslavia, se pare c-a sugerat ca trupe de desant americane, in colaborare cu cele europene, sa fie parasutate pe teritoriul Crimeei pentru a reface integritatea teritoriala ucraineana. Rusii s-au deovedit foarte buni cunoscatori si psihologi ai mentalitatii americane si vest-europene. in consecinta, rusii s-au razgandit si nu si-au mai retras diviziile de blindate de la granita cu Ucraina.

Adevarul este ca, indiferent daca Ucraina va fi sau nu pretextul pentru declansarea unui nou razboi mondial, pana la urma omenirea, de fapt din propria sa indiferenta pentru soarta ecosistemului, este amenintata cu disparitia treptata, daca nu se va interveni in ultimul moment, pentru a reface echilibrul ecologic afectat de incalzirea necontrolata a climei.

Marele pericol


Aceasta va avea drept efect aparitia si extinderea penuriei de alimente, ce va duce treptat la infometarea pe scara masiva a populatiei planetei si, in final, la disparitai speciei umane, oricat de desteapta si de superioara se crede in comparatie cu alte specii de pe suprafata pamantului. Conform unui raport, prezentat anul acesta de catre expertii Grupului interguvernamental de studiere a evolutiei climei (Giec), incalzirea climei va avea ca efect distrugerea a ceea ce este foarte important pentru mentinerea civilizatiei umane: agricultura. Conform raportului pe 2014 al Giec se pare ca doar incalzirea cu un grad Celsiul a climei va ameninta in mod catastrofal culturile de grau, porumb si orez care, indiferent ce s-ar zice, sunt baza alimentara a tuturor populatiilor Pamantului.

Tot Giec a atras atentia ca incalzirea climei, combinata cu cresterea demografica necontrolata si marirea cererii de alimente, va contribui la aparitia unor probleme, unele finalizate prin moarte prin infometare sau prin izbucnirea de revolte sociale, tot mai violente si mai sangeroase, ce nu vor mai avea ca scop stabilirea si mentinerea democratiei, ci pur si simplu procurarea de hrana. Tot Grupul avertizeaza ca cei trei factori mentionati s-ar putea sa duca, intr-un deceniu, la o scadere cu 2% a productiei alimentare in timp ce, din cauza cresterii demografice, cerere de alimente va creste cu 14%.

La orizont, saracia

Primele state care vor cunoste la modul dureros si catastrofal efectele incalzirii climei vor fi China si India. Dupa cum precizeaza Giec presiunea demografica se va intensifica, sub aspect nutritional, asupra culturilor de baza, ceea ce va dezechilibra definitiv securitatea alimentara a intreg continentului asiatic. China si India se bazeaza pe culturi care au nevoie de o cantitate foarte mare de precipitatii. incalzirea climei va duce la scaderea precipitatiilor, ceea ce va atrage dupa sine reducerea debitului raurilor si fluviilor si extinderea zonelor desertice. Indirect, aceste fenomene climaterice vor declansa, in timp, aparitia de conflicte sociale violente intre diferite categorii socio-profesionale. Deci, indiferent ca va fi sau nu razboi, posibila declansare a acestuia avand ca pretext Ucraina, ar trebui ca toate guvernele sa acorde cea mai mare atentie raportului Giec. Din pacate, constatam ceea ce s-a mai constatat: Planeta este controlata in grade diferite de doua mari tipuri de guverne: guverne care se gudura pe langa cele puternice si guverne care vor cu orice pret sa-si extinda aria de stapanire economica a tuturor popoarelor ce traiesc, inca, pe Pamant. Pentru viitorul si destinul omenirii, cea mai mare responsabilitate nu o au guvernele statelor mici, cea mai mare responsabilitate o au guvernele tarilor puternic dezvoltate: SUA, Rusia, Anglia, Franta, Germania si chiar monarhiile Emiratelor Arabe.11 Apr 2014 - Sursa: Ziar de DambovitaArticole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016