Cinci metode prin care se poate „construi” un abdomen de invidiat

Vitamina C si betacarotenul ajuta la scaderea stratului de grasime abdominal

Un pahar de vin, zilnic, ajuta la digestie si astfel si talia va fi mai putin voluminoasa

Cinci metode prin care se poate „construi” un abdomen de invidiat

Exista conceptia ca daca se ard caloriile dispare si burta. Un om poate sa arda si 3.000 de calorii zilnic si sa astepte ca burta sa dispara, insa caloriile nu sunt singura cauza a formarii straturilor de grasime de pe abdomen. Anumite alimente au fost „concepute” sa duca la acumularea de grasime de abdomen. Recent, un grup de experti au realizat un studiu legat de modul in care grasimea se acumuleaza pe burta. Astfel, ei au ajuns la concluzia ca femeile care mancau cu 400 mai putine calorii decat in mod normal, dar alegeau alimentele cel mai putin nutritive, erau 2,5 ori mai predispuse la a suferi de obezitate abdominala decat femeile care consumau mai multe calorii, dar alegeau alimentele corecte.

In plus, aceste femei erau predispuse la dezvoltarea cancerului si a diabetului de tip 2. Specialistii recomanda ca pentru un abdomen de invidiat sa se manance multe fructe si legume. In special sunt recomandate cele de culoare portocalie. Oamenii ar trebui sa inlocuiasca carbohidratii din painea alba cu cei din legume si fructe. Mai mult, acestea sunt o sursa importanta de fibre care mentin senzatia de satietate mai mult timp. In plus, legumele si fructele sunt o sursa importanta de antioxidanti, ca vitamina C si betacarotenul, care ajuta la arderea grasimilor. Morcovii si piersicile sunt o sursa foarte buna de betacaroten, in timp ce portocalele si kiwi constituie o sursa de vitamina C.

Pentru un abdomen cat mai bine conturat trebuie sa se manance multe fructe si legume

Pentru ca nivelul caloriilor sa se mentina scazut trebuie ca legumele sa fie consumate in detrimentul fructelor si fructele in detrimentul sucurilor naturale. Cercetatorii ne mai sfatuiesc sa introducem in organism mai mult selenium. Acest mineral, pe langa faptul ca lupta impotriva cancerului, este bun si in prevenirea obezitatii abdominale. Conform unui studiu american, efectuat pe 8000 de persoane, cele care au in sange nivele mici de selenium si antioxidanti au o talie mult mai mare decat cele care cu nivele mari. Seleniumul se gaseste in multe alimente, dar este foarte greu sa realizam daca ne procuram doza zilnica de 55 de mg pentru ca nivelul depinde de solul in care a crescut leguma respectiva.

Pentru a se obtine doza zilnica recomandata este bine sa se foloseasca suplimentele si sa existe o dieta variata. Un abdomen „de fier” inseamna si un aflux de proteine zilnic in corp. Daca se consuma multe proteine se pastreaza senzatia de satietate si se mentine un nivel crescut de energie in corp. Un nivel crescut de energie duce la o scadere a greutatii corporale, iar la oamenii de peste 40 de ani duce la reducerea, in special, a stratului de grasime de pe abdomen. Insa, daca se face un exces de consum de proteine, rinichii vor fi suprasolicitati si va aparea o carenta de calciu. Consumul ideal de proteine este atunci cand 25% din calorii provin arderea proteica.

Pentru pastrarea siluetei, grasimea necesara corpului trebuie procurata din peste si uleiul de masline

Alimentele recomandate pentru obtinerea proteinelor sunt iaurtul fara grasimi, laptele si pestele. De asemenea, si nucile sunt o buna sursa proteica. Insa, ele au dezavatajul ca au multe calorii. Al patrulea lucru pe care specialistii il recomanda pentru un abdomnen „de fier” este consumul zilnic de vin. Cei care beau un pahar de vin dupa cina au sanse foarte mari de a scapa de grasimea in exces de pe burta. Unele studii au aratat ca un consum moderat de vin, inca din tinerete, chiar are un rol de prevenire a formarii straturilor de grasime. Insa, nu trebuie facut exces.

Excesul de vin inverseaza efectul si duce la aparitia unui strat de grasime abdominal semnificativ, la fel ca in cazul „burtii de bere”. Ultimul lucru pe care ni-l recomanda expertii este sa mancam corect. Studii spaniole au aratat ca este mai usor sa ramanem slabi atunci cand consumam grasimi monosaturate (uleiul de masline) si acizi grasi Omega 3, decat daca consumam acizi grasi Omega 6, procurati din cereale. Trebuie eliminate complet din alimentatie grasimile care se regasesc in chipsuri.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *