Un bombardier B-52 a traversat mare parte din Statele Unite, saptamana trecuta, avand la bord cinci sau sase focoase nucleare, incarcate din din greseala, au confirmat, miercuri, surse militare americane citate de presa internationala.
Potrivit AFP, sase rachete de croaziera dotate cu focoase nucleare au fost descoperite la bordul avionului cand acesta a aterizat la Baza Aeriana Barksdale din Louisiana, in sudul tarii. Avionul traversase de la nord la sud tot teritoriul SUA, plecand din Dakota de Nord.
Washington Post si alte publicatii mentioneaza ca ar fi fost vorba de cinci asemenea rachete.
Potrivit publicatiei Army Times, citata de BBC, focoasele nucleare ar fi trebuit casate, insa din greseala au fost plasate in avionul cu pricina. Aceasi publicatie precizeaza ca un focos de tip W80-1, precum cele implicate in acest incident, poate avea o capacitate de distrugere de pana la 150 de kilotone TNT.
AFP citeaza o oficialitate militara potrivit caruia Presedintele George W. Bush a fost informat despre aceasta situatie. Potrivit aceleiasi surse, populatia nu s-ar fi aflat niciodata in pericol in cele trei ore cat avionul s-a aflat in aer si ca fortele armate ale SUA nu au pierdut niciodata controlul asupra rachetelor in cauza.

Sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here