CIS Energy, parc fotovoltaic inaugurat în Cuci
CIS Energy, parc fotovoltaic inaugurat în Cuci
CIS Energy, parc fotovoltaic inaugurat in Cuci
CIS Energy, parc fotovoltaic inaugurat in Cuci

Conducerea societatii CIS Energy SRL Santana de Mures anunta finalizarea lucrarilor la un parc fotovoltaic cu putere de 1,9 MW, investitie in valoare de 3,5 milioane euro realizata in localitatea Cuci, in apropierea Termocentralei Iernut.

Punct de plecare in noi investitii

Parcul fotovoltaic este compus din 9.078 de panouri fotovoltaice de 230 W si este functional din 20 decembrie 2013. Inaugurarea oficiala a investitiei va avea loc vineri, 31 ianuarie, de la ora 12.00, in prezenta reprezentantilor CIS Energy si Soventix GmbH. „Suntem foarte mandri de inaugurarea parcului fotovoltaic din localitatea Cuci, ca si rezultat al parteneriatului excelent cu Soventix GmbH. Acest proiect reprezentativ pentru judetul Mures va fi punctul de plecare pentru CIS Energy SRL in noi investitii in domeniul energiei regenerabile. Avem experienta si parteneriatele necesare pentru a deveni un jucator important in dezvoltarea sustenabila a proiectelor in domeniul energiei regenerabile”, a declarat Sebastian Calugar, administrator CIS Energy SRL.

Parteneriat CIS Energy – Soventix GmbH

Fondata in anul 2011 ca parte a grupului de firme CIS Group, in scopul dezvoltarii de proiecte pentru productia de energie electrica din surse regenerabile, CIS Energy SRL a devenit in scurt timp compania de proiect pentru dezvoltarea parcului fotovoltaic din localitatea Cuci. Prin asocierea si intrarea in parteneriat cu grupul de firme Soventix GmbH, societatea doreste sa devina unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori de proiecte de energie regenerabila din Transilvania.

Soventix GmbH este o companie cu sediul in Duisburg, Germania, si are filiale in Africa de Sud, Canada, Chile, Romania, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii, fiind unul dintre cei mai importanti jucatori in industria energiei solare cu specializarea in proiecte fotovoltaice. Soventix ofera servicii complete de planificare, dezvoltare, finantare, efectuare si gestionare de proiecte, precum si intretinerea si exploatarea propriilor instalatii. La nivel mondial Soventix are acces la un portofoliu de proiecte de mai mult de un gigawatt , in diferite stadii de dezvoltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here