Cit E 173 sa consumam

Oamenii de stiinta de la Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) au stabilit ca doza saptaminala permisa pentru aluminiu un miligram la kilogram din greutatea fiecarei persoane in parte. Testele efectuate s-au bazat pe evaluarile realizate pina acum, inclusiv efectele adverse ale aluminiului asupra sistemului de reproducere al animalelor. Cel mai des, aluminiul poate fi gasit in alimente individual, in mod natural. Producatorii il utilizeaza cel mai frecvent in produse bazate pe cereale, ca piinea, prajiturile si biscuitii, dar poate fi identificat si in legume cum sint ciupercile, spanacul, ridichiile.

In Uniunea Europeana, aluminiul este gasit sub denumirea de E 173. Acesta poate provoca aparitia unor boli ca Alzheimerul sau Parkinsonul, dar si ca osteoporoza, fiind neurotoxic. Din cauza faptului ca poate fi nociv, Comisia Europeana a dezbatut intens aprobarea lui, mai ales in ceea ce ii priveste pe copii. Forul a luat in calcul toate bolile care pot aparea de pe urma consumului acestuia, mai ales ca studiile realizate pina in prezent au aratat ca acesta, de asemenea, poate provoca si boli cardiovasculare, dar si afectiuni ale creierului.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *