Ciupercile reduc raspandirea tumorilor cancerigene cu 75%

Vom avea ambalaje realizate din... ciuperci?

Un ultim studiu, realizat de o echipa de cercetatori de la Centrul Medical din New York, arata ca o ciuperca care este folosita in bucataria chinezeasca ar putea fi o potentiala arma impotriva cancerului, reducand numarul de cazuri cu 75 la suta.ciuperci

Ciuperca, care face parte din specia maitake si are un diametru de aproximativ 20 de centimetri, ar putea ajuta la combaterea cancerului de vezica si prostata, care ucide aproximativ 15.000 de britanici, in fiecare an, potrivit editiei electronice Dailymail. Doctorul Sensuke Konno a combinat o concentratie din ciuperca cu o proteina anticancer numita interferon alfa si a constatat ca noua substanta impiedica dezvoltarea celulelor cancerigene care provoaca tumori de vezica si prostata. Potrivit studiului, care a fost publicat in Jurnalul Britanic de Urologie, este nevoie de o doza foarte mica din ambele substante, iar medicamentul realizat poate activa o enzima care controleaza dezvoltarea cancerului. „Este un progres extren de important pentru noi. Combinand cele doua, nu doar ca marim eficienta tratamentului, dar si imbunatatim viata pacientilor, reducand doza conventionala de medicament”, spune doctorul Sensuke Konno.

In plus, medicii nutritionisti spun ca ciupercile reprezinta o sursa bogata de proteine, iar spre deosebire de carne, care este un aliment greu digerabil, in digestia ciupercilor organismul investeste un consum minim de energie.

Specialistii recomanda ca acestea sa fie consumate in stare proaspata, crude, inabusite sau fripte sau in combinatie cu carbohidrati. In plus, ciupercile sunt recomandate in dietele de slabire, deoarece nu contin amidon. Mai mult, ciupercile sunt bogate in fibre si vitamine din complexul B, precum B1, B2, B3, B6 si acid folic. Nutritionistii spun ca aceste alimente ajuta la combaterea oboseala, ciupercile fiind recomandate persoanelor care sufera de astenii sau au stari de epuizare fizica. In acelasi timp, ciupercile contin apa, substante organice si saruri minerale.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *