Studiu: Europa a pierdut 421 de milioane de p?s?ri s?lbatice în ultimii 30 de ani
Clujenii, invitati la un eveniment de observare a pasarilor – Euro Birdwatch 2014
Clujenii, invitati la un eveniment de observare a pasarilor – Euro Birdwatch 2014

Clujenii pasionati de pasari si de natura sint invitati simbata, 4 octombrie, la un eveniment de observare, identificare si inregistrare a speciilor de pasari aflate in apropierea raului Somes sau in pasaj, organizat de Biroul Teritorial Cluj al Societatii Ornitologice Romane.

Evenimentul Euro Birdwatch 2014 se va desfasura intre orele 10:00 – 14:00, in dreptul platoului Salii Sporturilor din Cluj-Napoca. PasariSpecialistii SOR vor pune la dispozitia celor interesati echipamentul necesar – binoclu, luneta, determinatoare pentru pasari. Cei care au acasa astfel de echipamente sint rugati sa le aduca cu ei.

Primul weekend al lunii octombrie este dedicat observarii migratiei pasarilor, prin organizarea evenimetului Euro Birdwatch 2014. Evenimentul de popularizare a pasarilor, care se desfasoara pe tot teritoriul Europei si, din 2011, si in tarile din Centrul Asiei, are ca scop inregistrarea cit mai multor specii de pasari salbatice in timpul migratiei de toamna, si nu numai.

“Anul trecut, judetul Cluj a ocupat primul loc pe tara ca numar de participanti, iar SOR s-a clasat in TOP 10 Europa la numarul de locatii vizitate. Avind in vedere ca evenimentul are loc in perioada 4-5 octombrie, doritorii pot sa viziteze, pe cont propriu, si locatiile din afara Clujului” – au anuntat organizatorii.

Detalii, pe site-ul SOR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here