Stiati ca in lume sunt servite zilnic aproape 1,6 miliarde de pet-uri branduite cu Coca Cola ?

Din fericire acum o parte dintre acestea vor deveni un pic mai verzi deoarece reprezentantii companiei Coca Cola au anuntat „Marea debarasare” globala cu ajutorul Pet-ului din plante. TeoretiNoul PET Planta !c aceasta va fi o sticla de plastic coca cola la sticlafacuta dintr-un amestec de materiale petrolifere si un procent de 30% materiale ce au la baza plantele, adica derivate din trestie de zahar si melasa.

Comparativ cu Pet-urile traditionale se estimeaza ca noile sticle vor reduce emisiile de carbon cu pana la 25% . PET-ul Planta are mai multe avataje fata de cele clasice si cele bazate pe materiale din plante.

In plus de calitatile de reducere a emisiilor de carbon acestea pot fi reintroduse pe piata prin procedeele de reciclare existente fara sa contamineze sau sa afecteze in vreun fel Pet-urile traditionale.

Mai mult acestea trag semnalul de alarma in privinta nevoii de tot mai multe Pet-uri eco-prietenoase.Exista insa o singura problema : Coca Cola va introduce initial Pet-urile Planta doar pentru brand-ul de apa minerala Dasani. Dar este totusi un inceput si compania se asteapta ca pana la finele lui 2010 sa se vanda peste 2 miliarde de Pet-uri Planta. Tot anul viitor Coca Coca planuieste extinderea conceptului si spera sa introduca pe piata PET-uri facute 100% din materiale reciclabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here