Codrin Stefanescu critica propunerea privind amendarea celor care hranesc cainii comunitari

Codrin ?tef?nescu critic? propunerea privind amendarea celor care hr?nesc câinii comunitari
Codrin Stefanescu critica propunerea privind amendarea celor care hranesc cainii comunitari
Codrin Stefanescu critica propunerea privind amendarea celor care hranesc cainii comunitari

Propunerea Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) catre Consiliul General al Primariei Capitalei si insusita de primarul general, Sorin Oprescu, cu privire la sanctionarea cu amenzi „exorbitante” a iubitorilor de animale care hranesc cainii comunitari incalca flagrant Legea nr. 9/2008 privind protectia animalelor (Legea Marinescu 1), drepturile omului si Conventia Europeana a Drepturilor Animalelor din 1978, respectata, de altfel, in toate statele membre ale UE, considera Codrin Stefanescu, secretar general adjunct al PSD.

„Avand in vedere ca prin Legea nr. 9 este specificat clar ca relele tratamente – in care se incadreaza si infometarea animalelor, se sanctioneaza cu amenda penala pana la inchisoare, in functie de gravitatea cazului, face ca proiectul ASPA sa ii oblige pe cetateni sa incalce prevederile acestei legi, ceea ce este pe fond o aberatie. Mai mult, propunerea ASPA este o solutie daca nu barbara, cel putin ilogica si bizara. Cum un non-sens este si faptul ca tocmai o institutie care prin denumirea ei trebuie sa protejeze animalele indeamna la infometarea acestora”, apreciaza Stefanescu intr-un comunicat remis vineri AGERPRES.

El a reamintit faptul ca, urmare a prevederilor Legii nr 9/2008, primarii de sector din Bucuresti au finalizat deja proiectele privind construirea de adaposturi si au demarat procedurile de identificare si sterilizare a cainilor comunitari. De altfel, a adaugat Stefanescu, ultima actiune a fost intreprinsa de primarul sectorului 3, Robert Negoita, care, impreuna cu alti iubitori de animale, chiar si-a donat salariul pe un an pentru acest proiect.

„Prin urmare, Consiliul General al Primariei Bucuresti trebuie sa tina cont de toate aceste lucruri, de conventiile internationale privind protectia animalelor si mediului si sa aplice legislatia in vigoare menita sa rezolve problema cainilor fara stapan. In plus, reglementari pentru rezolvarea acestei probleme, astfel incat sa multumeasca si iubitorii de animale, dar si pe cei care au suferit o trauma fizica sau psihica se regasesc in Legea Marinescu 2. Acest proiect legislativ prevede ca sterilizarea in masa a tuturor cainilor cu sau fara stapan, mai putin a celor cu valoare chinologica si a celor politisti, este o obligativitate ce cade in grija autoritatilor locale. Aceasta noua lege pentru protectia animalelor a fost deja probata de Senat si a intrat in dezbatere in Camera Deputatilor, fiind sustinuta si de Guvern, printr-un aviz favorabil. Reamintim ca USL a incheiat un protocol de parteneriat cu Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor si Mediului in data de 21 decembrie 2011, fiind semnat de co-presedintii USL si conducerea FNPAM reprezentata de Florin Piersic, Gheorghe Zamfir, Mirabela Dauer, Paula Iacob si Marius Marinescu”, a mai aratat secretarul general adjunct al PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *