Colectare de deseuri electrice in week-end in Constanta

Colectare de deseuri electrice si electrocasnice la Arad
Colectare de deseuri electrice in week-end in Constanta

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, alaturi de Primaria Constanta, ii invita pe locuitorii municipiului sa se debaraseze respponsabil de deseurile electrice, in cadrul actiunii de colectare DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice), care va avea loc la finele acestei saptamani.

Aceasta va avea loc in zilele de 25 si 26 august, intre orele 09.00-17.00, atat la punctele provizorii de colectare, cat si prin preluarea gratuita de la domiciliu, pentru cetatenii care vor apela echipa de call-center la numerele 0762.747.207 si 0751.302.127. Toti deponentii vor fi inscrisi la tombola cu premii ce constau in 3 frigidere, 3 masini de spalat, 10 cuptoare cu microunde, 10 mixere si 10 masini de calcat, oferite de Candy, Indesit si Philips.

Asociatia Rorec deruleaza, la nivel national, o ampla campanie de mediu, in vederea colectarii si reciclarii corecte a DEEE si le ofera cetatenilor, de pe intreg teritoriul tarii, posibilitatea de a scapa de aparatura veche sau defecta. Aflata la a treilea sezon, campania Asociatiei Rorec “Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!”, nu ar putea fi posibila fara sprijinul autoritatilor locale si al voluntarilor.

Campania sustine misiunea Asociatie Rorec de a atinge cota de tara impusa de Uniunea Europeana pentru colectarea si reciclarea a 4 kilograme DEEE annual, pe locuitor.

Deseurile de echipamente electrice necesita un sistem de colectare diferit de cel al deseurilor menajere. Acesta se datoreaza faptului ca deseurile electrice contin metale grele sau gaze periculoase si prin aruncarea lor iresponsabila poluam pe termen lung aerul, solul sau apa. Prin reciclarea corecta insa, se obtin materii prime secundare, protejand astfel resursele naturale.

“Prin parteneriatul cu Asociatia RoRec, autoritatea locala ofera comunitatii inca un serviciu menit a stimula activitatile de colectare selectiva, informare si constientizare a populatiei pentru o atitudine civica, ecologica. Aceasta reprezinta un pas inainte in strategia primariei noastre pentru un mediu mai curat, precum si pentru ridicarea tintei de colectare DEEE, stabilita la nivel european”,

“Procesul de colectare a DEEE depinde de crearea infrastructurii necesare, precum si de informarea si constientizarea publicului. Parteneriatul asociatiei noastre cu autoritatile locale este esential pentru colectarea corecta a acestui tip de deseuri; venim impreuna in sprijinul cetateanului oferindu-i solutia la o problema ce tine de civilizatie si trebuie sa stimulam impreuna rata de colectare, care, din pacate, la acest moment este sub 1 kilogram/capita in Romania”, a declarat domnul Cristian Ionescu, Manager Reteaua Nationala de Colectare Rorec.

Te-ar mai putea interesa:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *