Colectarea hartiei, un succes

colectare hartiePersoanele care locuiesc in cartierul Rogerius au ocazia pe parcursul acestei luni sa participe la un proiect de colectare al hartiei, sub numele „Responsabil de cartierul meu”, derulat de Asociatia Caritas Eparhial Oradea (ACEO). Proiectul se desfasoara in perioada 1 septembrie – 30 octombrie si este primul proiect de mediu derulat de ACEO.

„Ideea acestui proiect a pornit de la o observatie simpla: oamenii au devenit risipitori cu hartia, nepasatori fata de mediul in care locuiesc. Este foarte clara in mintea fiecaruia dintre noi imaginea intrarilor in bloc, unde materialele publicitare sunt imprastiate pe calorifere, scari sau pe jos. Prin activitatile ce se desfasoara in cadrul acestui proiect, dorim formarea spiritului civic al cetatenilor, responsabilizarea lor cu privire la imaginea orasului si a cartierului in care locuiesc si stimularea implicarii lor in activitati ecologice si civice”, a declarat directorul executiv Adela Ghitulescu. Pentru colectarea hartiei au fost amplasate cutii de carton in diferite institutii si in casa scarilor de la mai multe blocuri, pe B-dul Dacia, Str. Aluminei, Str. Menumorut, B-dul Decebal, Str. Moldovei si pe Str. Transilvaniei. Oamenii au reactionat favorabil la initiativa de colectare a hartiei, dovada fiind cutiile pline, unele umplute cu hartii adunate chiar si de la prieteni, locatari in alte blocuri neimplicate in proiect. Nu toate asociatiile din aceasta parte a orasului au raspuns insa favorabil initiativei, refuzand amplasarea cutiilor in casa scarilor. Totusi proiectul de mediu se dovedeste a fi un succes, asa ca Asociatia Caritas Eparhial a depus la Directia Social Comunitara Bihor un alt proiect, „Reciclarea, o alternativa”, care se vrea a fi o continuare a proiectului „Responsabil de cartierul meu”, cu diferenta ca se vor face colecte de hartie in opt institutii, dintre care sapte scoli si Consiliul Judetean.
Un alt proiect, „Clovnii doctori”, depus de ACE Oradea la Consiliul Judetean Bihor, este legat de formarea unei echipe din 20 de clovni care sa mearga prin spitale si pe la casele de batrani pentru a-i ajuta pe oameni sa treaca mai usor peste boala si peste necazurile batranetii.

Sursa: Realitatea Bihoreana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *