Colectarea selectiva a dozelor de aluminiu in Bucuresti, extinsa

0
89

Marius Gheorghitoi, un tanar din Piatra-Neamt, care a pus la punct un sistem de colectare selectiva in centrul orasului natal si in Piata Unirii din Bucuresti, si-a extins sistemul din Capitala si monitorizeaza atent obiceiurilor bucurestenilor.
In sectorul 4, din ce in ce mai multe zone centrale, sunt acoperite de sistemul de colectare selectiva introdus de Marius Gheorghitoi.

Astfel, la cele 10 cutii de colectare amplasate in centrul Bucurestiului, s-au adaugat si containerele asemanatoare dozelor de aluminiu, in care bucurestenii aflati in trafic pot arunca cutiile de aluminiu, cea mai recenta fiind amplasata in fata restaurantului „Citadine Express” de pe Bulevardul Tineretului.

Despre aceasta, Gheorghitoi spune ca a devenit neincapatoare la numai o zi de la instalare si ca, pe viitor, poate fi o idee excelenta de gestionare a deseurilor in zonele centrale.

Alte doze au fost amplasate pe bulevarde mari din sectorul 4, la Piata Unirii, in zona Tineretului si pe Bulevardul Cantemir, dar si in statiile de RATB, zone comerciale sau in fata unor parcuri si terase.

Rolul lor, explica tanarul, este sa rezolve o problema pe care oamenii o intampina in trafic, in centrul orasului: colectarea deseurilor care provin din ambalaje. Cosurile de gunoi traditionale nu mai sunt o solutie viabila pentru ca Romania are tinte europene stricte privind colectarea si valorificarea deseurile din ambalaje. Altfel, in trei-cinci ani, amenzile vor fi pe masura, ajungand chiar la 200.000 de euro pe zi, pentru fiecare obiectiv ratat.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here