Combaterea schimbarilor climatice prin efectivele de animale

Combaterea schimbarilor climatice prin efectivele de animale
Combaterea schimbarilor climatice prin efectivele de animale

Intr-un studiu publicat de FAO se arata ca emisiile de gaze cu efect de sera in sectorul zootehnic ar putea fi reduse cu peste 30 la suta prin utilizarea pe scara larga a celor mai bune practici si tehnologii agricole.

Raportul prezinta principalele surse de emisii care sunt: productia si prelucrarea furajelor (45 % din total), iesiri de gaze cu efect de sera GES in timpul digestiei vacilor (39 %), si descompunerea gunoiului de grajd (10 %). Restul este atribuit prelucrarii si transportul de produse de origine animala.

Pentru a ajunge la estimarile sale, FAO a efectuat o analiza detaliata a emisiilor de GES in mai multe etape, pe diferite lanturi de aprovizionare de animale. Adoptarea larga a celor mai bune practici existente si a tehnologiilor de hranarie, de sanatate si de crestere, precum si gestionarea gunoiului de grajd (generatoare de biogaz) reprezinta modalitatea prin care sectorul de crestere a animalelor participa la reducerea incalzirii globale in modul cel mai eficient.

In prezent 300 milioane de oameni traiesc din cresterea animalelor si sustin prin munca lor sursa cea mai importanta de proteina in multe regiuni care se lupta cu foamea cronica si malnutritia. Reducerile substantiale de emisii pot fi realizate la toate speciile, sistemele de productie zootehnica si in toate regiunile globului dar in mod special in regiunile unde productivatea la animalele rumegatoare este cea mai scazuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *