Combustibilii alternativi: unde facem plinul?

Combustibilii alternativi: unde facem plinul?
Combustibilii alternativi: unde facem plinul?

Emisiile de CO2 si poluarea aerului in orase ar putea fi reduse cu cresterea numarului de autovehicule electrice. Insa consumatorii nu cumpara astfel de masini, una din cauze fiind numarul scazut de statii de alimentare pentru acestea.

Iar infrastructura lipseste deoarece numarul consumatorilor este redus. Pentru eliminarea acestui cerc vicios, Parlamentul examineaza reguli noi care vor permite statelor sa construiasca un numar minim de statii de alimentare pana in 2020.

Principalii combustibili alternativi sunt gazul petrolier lichefiat (LPG), gazul natural comprimat si lichefiat (CNG, LNG), electricitatea, combustibilii fosili si hidrogenul. Insa marea parte a combustibililor UE pentru transport inca depind de petrol (>90%).

Pe 26 noiembrie, deputatii europeni de la comisia pentru transport au aprobat reguli care cer statelor membre sa impuna obiective pentru construirea unor retele publice de puncte de incarcare si alimentare cu combustibili alternativi.

Harta prezinta infrastructura disponibila in momentul de fata in statele membre. Informatiile sunt obtinute din surse publice si au titlu indicativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *