Comisia Europeană a solicitat un nou studiu de impact pentru plaja Sulina
Comisia Europeana a solicitat un nou studiu de impact pentru plaja Sulina
Comisia Europeana a solicitat un nou studiu de impact pentru plaja Sulina

Un nou studiu de evaluare a impactului asupra mediului va fi realizat in zona plajei Sulina, zona in care au fost realizate in urma cu trei ani mai multe constructii. Studiul a fost solicitat de Comisia Europeana si ar urma sa demonstreze ca habitatele protejate din zona plajei Sulina nu au fost afectate in urma lucrarilor de amenajare. Consiliul Judetean Tulcea a aprobat un proiect ce vizeaza realizarea acestui studiu, printr-o asociere a CJ cu Consiliul Local Sulina.

„Ministerul Afacerilor Externe, in vederea informarii trimestriale a Comisiei Europene in legatura cu progresele inregistrate in ceea ce priveste implementarea solutiei de con­for­mare comunicate privind proiectul „Amenajare plaja Sulina”, aflat in etapa avizului motivat suplimentar (cartarea habitatelor si evaluarea adecvata) precizeaza faptul ca titularul proiectului va inainta la sediul ARBDD, studiul de evaluare adecvata care se va derula in perioada unui ciclu de vegetatie, respectiv pana in iulie 2014. Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii prin adresa inregistrata la Consiliul Judetean Tulcea, ne aduce la cunostinta ca, pentru continuarea procedurii de infrigement care s-a declansat pentru acest proiect, urmare calendarului asumat, este necesar sa se elaboreze studiul de evaluare adecvata”, se precizeaza in proiectul aprobat de consilierii judeteni.

Potrivit documentului, este necesar sa se realizeze un studiu de evaluare adecvata care va analiza impactul proiectului asupra habitatelor de pe amplasament si din vecinatate si o cartare a zonei privind habitatul de tip comunitar incepand de la varsarea Dunarii, in zona bratului Sulina in Marea Neagra si pana la Gura Portitei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here