Complexul Energetic Hunedoara ar putea produce energie verde, din microhidrocentrale

0
79
Complexul Energetic Hunedoara ar putea produce energie verde, din microhidrocentrale
Complexul Energetic Hunedoara ar putea produce energie verde, din microhidrocentrale

Pentru a putea deveni competititv pe piata interna si externa, Complexul Energetic Hunedoara trebuie sa scada pretul de vanzare a energiei produse de cele doua termocentrale, Mintia si Paroseni. Dar, directorul CEH, Daniel Andronache si sa amenajeze microhidrocentrale.

indexComplexul Energetic Hunedoara ar putea produce energie verde, din microhidrocentrale, astfel incat sa iasa pe piata cu un pret competitiv la megawatt. „Mi-am propus sa fac investitii in energia verde, prin amenajarea de MHC-uri sa putem reduce pretul la MW”,a  declarat directorul CEH, Daniel Andronache. Acesta a explicat ca ideea era la indemana oricui, daca ar fi luat in calcul aceasta posibilitate, pentru ca exista propriile iazuri unde se preteaza amenajarea de microhidrocentrale. Iar Andronache spune ca, de acolo, conectarea la retea nu mai reprezinta o problema.

Potrivit informatiilor de mediu, in judetul Hunedoara suprafata afectata de aceste iazuri de decantare este de aproximativ 250 de hectare. Astfel, la Termocentrala Paroseni exista doua iazuri de decantare: unul numit Caprisoara cu suprafaata de 46 ha, iar al doilea este un iaz relativ nou (pentru situatii de avarie) cu suprafata de 10 ha. La SC Electrocentrale SA Mintia exista, de asemenea, doua iazuri de decantare: un iaz la Bejan cu o suprafata de 137 ha, iar al doilea pe malul drept al Muresului (pentru situatii de avarie) cu o suprafata de 50 ha. Toate aceste iazuri sutn acum in administrarea Complexului Energetic Hunedoara, care inglobeaza cele doua termocentrale, de la Mintia si Paroseni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here