green-planet-blues-1.JPGIa atitudine si fii regizorul filmului de 3 minute pentru cei mai verzi 1000 de euro!

In perioada 28 – 31 ianuarie 2010, la Sinaia va avea loc cea de-a doua editie a Green Planet Blues, primul eveniment cinematografic ECO din Sud-Estul Europei in 2009. Timp de trei zile, centrul international de conferinte „Casino” Sinaia va gazdui proiectii ale celor mai reprezentative filme „verzi” din ultimii ani, discutii la nvel inalt cu specialisti in ecologie atat din Romania, cat si din strainatate, expozitie si nu in ultimul rand… concurs.

Green Teen Spirit invita liceeni din toata tara sa realizeze un clip intre 1 si 3 minute, pe orice suport tehnic, despre problemele de mediu care ii preocupa, propuneri pentru solutiile pe care ei le ofera, in sfarsit, orice subiect care ii ingrijoreaza legat de ecologie.

Concursul Green Teen Spirit este singura sectiune competitiva din cadrul Green Planet Blues. Clipurile vor fi evaluate, si anul acesta, de un juriu format din specialisti in cinematografie si mediu. Cinci finalisti ne vor insoti la Sinaia in perioada 28 – 31 ianuarie, si isi vor vedea filmele proiectate cot la cot cu cele mai noi si mai rasunatoare filme de profil din ultimii 2 ani, prezente in selectia prestigiosului Festival International du Film D”Environnement Ile de France, Paris.

Castigatorii vor fi recompensati pe de o parte de AVIS Romania – cu 1000 de Euro in cadrul ceremoniei de inchidere -, iar pe de alta parte de Grupul Realitatea Catavencu, prin invitatia de a fi alaturi de echipele redactiilor trustului timp de o saptamana.

Modalitatea si formularul de inscriere vor fi disponibile in curand pe website-ul www.greenplanetblues.ro. Pentru detalii suplimentare, rugam tinerii sa ne contacteze pe adresa ana@aworkshop.org

Pana atunci, echipa Green Planet Blues ureaza tuturor spor la idei verzi!

Organizatorul Green Planet Blues este Asociatia Aristoteles Workshop, producatorul documentarelor „Nu te supara, dar…” (r. Adina Pintilie), „Ciobanul zburator” (r. Catalin Musat), „Bar de zi si alte povestiri” (r. Corinei Radu) – premiate atat pe plan national cat si international.

GREEN PLANET BLUES este organizat cu sprijinul AVIS, CNC si Primaria Municipiului Sinaia,
Si este sustinut de partenerii media Cod Verde, Zoom TV, Academia Catavencu, Cotidianul.ro, Radio Romania Cultural, Observator Cultural, 24 FUN, WebPR, Cinemagia, Port.ro, Romania Libera, Feeder.ro, Videofil.ro, Green-Report, Ecosemnal, Ecosapiens, Casamea.ro, Clopotel.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here