Conferinta Internationala „Instalatii pentru constructii si economia de energie”

0
72
Cladiri cu energii regenerabile
Cladiri cu energii regenerabile

Cladiri care functioneaza pe baza energiilor regenerabile. Aceasta este propunerea pe care au facut-o inginerii instalatori pentru a diminua poluarea mediului inconjurator. Discutiile pe aceasta tema au avut loc in cadrul Conferintei Internationale „Instalatii pentru constructii si economia de energie”.

Evenimentul s-a desfasurat astazi la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza si a adunat peste 150 de ingineri. „Instalatii pentru constructii si economia de energie”. Aceasta a fost tema unei conferinte internationale care a adunat astazi la Iasi peste 150 de invitati. Inginerii instalatori au incercat sa gaseasca modalitati de a valorifica energiile recuperabile.

Prin urmare, au propus construirea unor cladiri ecologice.

Profesor doctor inginer Gheorghe Badea, presedinte Asiciatia Inginerilor Romania: „Aici sunt discutii multiple, unele se bazeaza pe traduceri nereusite, gen cladire cu energie zero, asa ceva nu exista. O cladire are functiuni si functiunile trebuie sustinute cu energie. Trebuie inteles cu totul altceva prin aceast concept. Ca o cladire cu energie zero este o cladire care nu utilizeaza energie clasica., ea va trebui sa aiba i complementaritate energii regenerabile.”

Expertii sustin ca inlocuirea energiei conventionale cu cea regenerabila ar proteja mai mult mediul inconjurator.

Profesor doctor inginer Liviu Dumitrescu, presedinte Asociatiei de Ingineri Romania: „Ar trebui sa mentiojez ca se pune accent pe reducerea consumurilor de energie conventionala si inlocuirea lor cu energii din resurse regenerabile, energie eoliana, energie solara, energie aerotermala.”

Conferinta Internationala „Instalatii pentru constructii si economia de energie” se va incheia maine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here