Conferinta intitulata „Gigantii Oceanelor” la Antipa
Conferinta intitulata „Gigantii Oceanelor” la Antipa

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” continua, si in aceast an, seria conferintelor din cadrul proiectului „Istoria lumii vii in 10 exponate”.

Acest proiect este realizat de catre Muzeul „Antipa” in colaborare cu revista educationala ”Terra Magazin” si isi propune sa prezinte elevilor si publicului larg, 10 dintre cele mai importante piese din expunerea permanenta a Muzeului.

Duminica, 26 ianuarie 2014, va invitam in Sala Multimedia sa participati la conferinta intitulata „Gigantii Oceanelor”, sustinuta de catre specialistul nostru, George Nazareanu.

De-a lungul timpului, povestile spuse de marinari, basmele si credintele populare au influentat atitudinea oamenilor fata de animalele existente in adancurile oceanelor ; aceste animale au fost percepute, nu de putine ori, ca adevarati monstri, in principal datorita fizicului lor sau aparentelor lor morfologice.

Diavolii de mare, pestii – fierastrau, pestii – spada si rechinii ciocan, serpii acvatici uriasi si balenele uriase ori cu cocoasa, toti acesti giganti ai oceanelor isi au povestea lor, care merita auzita.

Piesele „vedeta” vor fi „dezvaluite” treptat, in fiecare luna, conferintele de la Muzeu si articolele lunare din revista Terra Magazin prezentand informatii mai putin cunoscute despre comorile din patrimoniul cultural si stiintific detinut de catre Muzeul „Antipa”. Cu ocazia Noptii Muzeelor 2014, traseul topului celor 10 piese din Muzeul „Antipa” va putea fi strabatut de toti cei care vor participa la acest eveniment. 

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi si studenti – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulti – 20 de lei. 

Rezervarea locurilor se face pe adresa de e-mail: florentinap@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31.

Detalii: www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului ”Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa

Informatii suplimentare despre programe: dr. Aurora Stanescu, e-mail: auroras@antipa.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here