Constructia centrului de deseuri al Clujului este blocata

centrul de deseuri al Clujului

Licitatia de proiectare si construire a Centrului Integrat de Management al Deseurilor este in acest moment blocata dupa contestatiile depuse la CNSC de doua companii si actiunea in judecata deschisa de Consiliul Judetean impotriva deciziei CNSC de reanalizare a unor acte.

In urma cu doua saptamani, instanta a decis in defavoarea Consiliului Judetean astfel ca e nevoie de o reanalizare a unor acte din cadrul ofertei declarate castigatoare depusa de consortiul condus de Hidroconstructia SA.

“In esenta, hotararea spune ca trebuie sa verificam inca doua documente depuse de consortiul castigator. Firmele care au contestat au spus ca acestea au o data falsa sau gresita, intrucat din acel document nu rezulta cifra de afaceri in mod corect si firma care a castigat a adus un document care nu e exact. Instanta ne-a obligat sa solicitam de la primariile de unde au avut contract documentele si sa le verificam. Instanta nu a intrat in fondul analizei noastre sa spuna ca am analizat gresit sau ca s-a declarat castigatorul gresit, ci doar ca exista dubii asupra documentelor. Vom cere de acolo contractele si vom vedea daca se confirma sau nu”, a explicat presedintele CJ, Alin Tise.

Mai exact, in cadrul ofertei a fost depus un contract incheiat cu doua primarii din judet care avea o anumita valoare. Apoi au fost adaugate si acte aditionale care mareau pretul contractului. Firmele clasate pe locuri imediat urmatoare au reclamat legalitatea actelor aditionale.

Alte licitatii pentru deseuri vin din spate

Noile licitatii se refera la “Achizitionarea de echipamente pentru colectarea de deseuri”, in valoare de 3,5 milioane de euro, “Inchiderea si ecologizarea rampelor din judet”, de 12,4 milioane de euro, achizitionarea de echipamente necesare depozitului de deseuri, adica un compactor, incarcator hidraulic pe roti si trei camioane, in valoare de 1,3 milioane de euro, si construirea celor trei statii de transfer la Huedin, Mihai Viteazu si Gherla cu o valoare de 5,5 milioane de euro.

In ceea ce priveste furnizarea banilor europeni, Alin Tise a declarat ca “dosarul a trecut deja de toate comisiile si este in analiza la Departamentul de Calitate”. Valoarea totala a proiectului Sistem integrat de management al deseurilor este de 76,5 milioane de euro din care 50% provin din finantare europeana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *