Consumul de banane favorizeaza concentrarea

Consumul de banane favorizeaza concentrarea

Consumul de banane favorizeaza concentrarea

Un experiment desfasurat de cercetatori olandezi de la Universitatea din Leiden a demonstrat ca tirozina (continuta in banane si alte alimente) duce la imbunatatirea concentrarii si a reflexelor. Acest aminoacid este prezent in cantitati mari in unele alimente, scrie passionsante.be citat de Agerpres.

Aminoacizii sunt componente elementare ale proteinelor si joaca un rol fundamental in functionarea organismului. In ceea ce priveste tirozina, se stie de multa vreme ca este esentiala in sinteza unor compusi importanti ca dopamina si adrenalina. Cercetatorii olandezi si-au propus sa testeze efectul unui supliment de tirozina asupra capacitatii de reactie.


Voluntarii din grupul de studiu au fost asezati in fata unor monitoare pe care apareau sageti cand verzi, cand rosii. Cand aparea o sageata verde, trebuia ca ei sa apese un buton cat se putea de repede, in functie de sensul sagetii (la stanga sau la dreapta). In cazul unei sageti rosii nu trebuia facuta nicio miscare. Testele s-au realizat in doi timpi: dupa consumul unui suc de portocale imbogatit cu tirozina si al unuia continand un element placebo (substanta neutra).

Rezultatul a aratat ca reflexele participantilor au fost mult mai bune cand au primit o doza de tirozina. Consumul de alimente bogate in tirozina — sau de suplimente — poate determina (fara efecte secundare) imbunatatirea atentiei, concentrarii si reactiei, considera coordonatorii experimentului.

Ei recomanda o astfel de abordare in toate situatiile in care sunt importante aceste facultati (studentii in perioade de examene, condusul masinii, etc.). Surse de tirozina sunt alimente ca spanacul, bananele, ouale, soia, branza, heringii marinati, migdalele sau fructele de avocado, incheie passionsante.be.



6 Mai 2014 - Sursa: Ziar de Maramures



Articole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016