Consumul de banane favorizeaza concentrarea

Consumul de banane favorizeaza concentrarea
Consumul de banane favorizeaza concentrarea
Consumul de banane favorizeaza concentrarea

Un experiment desfasurat de cercetatori olandezi de la Universitatea din Leiden a demonstrat ca tirozina (continuta in banane si alte alimente) duce la imbunatatirea concentrarii si a reflexelor. Acest aminoacid este prezent in cantitati mari in unele alimente, scrie passionsante.be citat de Agerpres.

Aminoacizii sunt componente elementare ale proteinelor si joaca un rol fundamental in functionarea organismului. In ceea ce priveste tirozina, se stie de multa vreme ca este esentiala in sinteza unor compusi importanti ca dopamina si adrenalina. Cercetatorii olandezi si-au propus sa testeze efectul unui supliment de tirozina asupra capacitatii de reactie.

Voluntarii din grupul de studiu au fost asezati in fata unor monitoare pe care apareau sageti cand verzi, cand rosii. Cand aparea o sageata verde, trebuia ca ei sa apese un buton cat se putea de repede, in functie de sensul sagetii (la stanga sau la dreapta). In cazul unei sageti rosii nu trebuia facuta nicio miscare. Testele s-au realizat in doi timpi: dupa consumul unui suc de portocale imbogatit cu tirozina si al unuia continand un element placebo (substanta neutra).

Rezultatul a aratat ca reflexele participantilor au fost mult mai bune cand au primit o doza de tirozina. Consumul de alimente bogate in tirozina — sau de suplimente — poate determina (fara efecte secundare) imbunatatirea atentiei, concentrarii si reactiei, considera coordonatorii experimentului.

Ei recomanda o astfel de abordare in toate situatiile in care sunt importante aceste facultati (studentii in perioade de examene, condusul masinii, etc.). Surse de tirozina sunt alimente ca spanacul, bananele, ouale, soia, branza, heringii marinati, migdalele sau fructele de avocado, incheie passionsante.be.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *