Consumul de carne in exces este periculos. Cate grame aveti voie sa mancati, in functie de greutatea voastra

Consumul de carne in exces este periculos. Cate grame aveti voie sa mancati, in functie de greutatea voastra
Consumul de carne in exces este periculos. Cate grame aveti voie sa mancati, in functie de greutatea voastra

Prea multa carne in meniurile zilnice – iata ingrijorarea medicilor. Cantitate mare inseamna cel mai periculos toxic pentru aparatul digestiv.

„Nu ma satur fara putina carne”, spun multe persoane. Este un obicei alimentar preluat, cel mai probabil, din familie.

Dr. Ion Daniel, sef sectie chirurgie: „Consumul de carne a fost asociat din vremurile vechi cu propseritatea. Ei bine, nu est chiar asa!”

Ce face, de fapt, excesul de carne?

Dr. Ion Daniel, sef sectie chirurgie: „Acesta genereaza niste substante chimice detipul amoniacului care, in contact prelingit cu mucoasa intenstinului, actioneaza cu un agent cancerigen, vorbim despre pericolul radiatiilor, dar cel mai important toxic pe tubul digestiv este acesta alimentatie.”

Ce inseamna exces? Ca sa va imaginati cat de multa carne mancati fata de necesarul dumneavoastra, mai intai cantariti-va! Sa spunem ca aveti 70 de kilograme. Necesarul zilnic de proteina animala, implicit de carne, este de 0,5 grame per kilogram corp. Cu alte cuvinte, un adult de 70 de kilograme are nevoie de o feliuta de carne de doar 35 de grame!
Cat privesta calitatea carnii de pe rafturile magazinelor.:

Profesor Dr. Mircea Diculescu, sf sectie gastro-enterolgie: „Sa nu vorbim de carnea care arata rosie, motivul pentru care carnea arata rosie nu este ca este foarte prospata, ci ca acolo a existat un proces de pre-procesare.”

Din acest motive, intotdeauna cand consumati o felie de carne, asociati-o cu o salata imensa. In felul acesta, tranzitul devine rapid. Doar vegetalele accelereaza tranzitul, asadar eventualele toxice din alimente au un timp mai scurt de contact cu mucoasa intestinala. Si totusi.:

Profesor dr. Mircea Diculescu, sef sectie gastro-enterologie: „Suntem foarte ingrijorati ca oamenii care nu au antedcente de cancer de colon sau de polip si asta o propblema si totusi incep sa faca cancer colo-reactal.”

Cum toxice alimentare se gasesc in exces, mergeti la un control al colonului cand nu aveti niciun simptom. Este vorba de o colonoscopie. Va da informatii despre starea acestui organ care genereaza frecvent cancere. Spre exemplu, mare parte din formatiunile periculoase apar pe suprafata polipilor intestinali. Acestia sunt tumori benigne, care pot fi rezecate in timpul colonoscopiei. Astfel, realizati o preventie activa a cancerului de colon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *