Consumul de ciocolata poate reduce riscul unui atac de cord

0
36
Consumul de ciocolata poate reduce riscul unui atac de cord

Consumul de ciocolata poate reduce riscul unui atac de cord, arata un studiu al cercetatorilor suedezi, citat de The Sun.

La studiu au participat in jur de 37.000 de barbati, cu varste curpinse intre 49 si 75 de ani. Ei au fost observati timp de zece ani, perioada in care au fost inregistrate 1.995 de cazuri de atac de cord.

Cercetatorii au concluzionat ca oamenii care au mancat mai multa ciocolata, in mod constant, au redus riscul unui atac de cord cu 17%.

Explicatia, boabele de cacao folosite la fabricarea ciocolatei contin flavonoizi, chimicale ce previn bolile cardiovasculare.

Oamenii de stiinta de la Institutul Karolinska au avertizat totusi ca ciocolata nu trebuie consumata in exces, deoarece este bogata in zahar, calorii si grasimi saturate, care dauneaza sanatatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here