Consumul regulat de fructe si legume iti influenteaza comportamentul

Cât ne costă să ne tratăm de pe urma alimentelor cu pesticide
Consumul regulat de fructe si legume iti influenteaza comportamentul

O serie de studii efectuate recent demonstreaza ca persoanele care consuma in mod regulat legumesi fructe dezvolta un comportament diferit fata de cele care consuma putine astfel de alimente. Cercetatorii au descoperit ca un consum regulat de legume si fructe genereaza un comportament mult mai optimist pentru persoanele care au in meniul zilnic suficiente plante sau produse vegetale. Potrivit ultimelor studii, un nivel ridicat de consum al legumelor si fructelor duce la secretia unui nivel ridicat de substante bogate in caroten. O substanta compusa a carotenului este beta-carotenul, un pigment gasit in fructe precum portocalele, in legumele verzi si cele cu multe frunze.

O serie de studii efectuate in trecut au demonstrat ca substantele antioxidante pot aduce aporturi benefice de circulatie a sangelui, si nu numai, pentru corpul uman. Antioxidantii ajuta la protejarea celulelor din organism si asigura protectia impotriva bolilor, noteaza dailymail.co.uk. „Persoanele care sunt in general optimiste au in sange niveluri ridicate de caroten si beta-caroten. Acesta este un prim studiu care demonstreaza ca intre optimism si sanatate exista o relatie stransa”, sustine Julia Boehm din cadrul Universitatii Harvard, divizia de Sanatate Publica.
Una dintre teoriile cercetatorilor sustine ca antioxidantii ar avea un efect de destresare asupra consumatorilor lor.
Studiul a analizat concentratii de mostre de sange care aveau substante antioxidante, inclusiv caroten si beta-caroten, dar si vitamina E, de la aproape 1.000 de persoane din Statele Unite ale Americii, atat barbati cat si femei cu varste cuprinse intre 25 si 74 de ani.
Participantii la acest studiu au avut de completat un chestionar in care erau nevoiti sa vorbeasca despre stilul de viata pe care il au. Totodata, aceste chestionare au analizat si nivelul de optimism pentru fiecare persoana in parte.
Cercetatorii au descoperit ca dintre persoanele evaluate, cele care aveau mai mult caroten in sange erau cu 13 procente mai optimiste, comparativ cu ceilalti subiecti.
Medicii cred ca un consum ridicat de legume si fructe ar putea fi explicatia pentru un nivel de optimism mai ridicat.
De asemenea, cercetatorii au adaugat ca o relatie intre optimism si nivelurile de caroten din organism poate fi partial explicata prin faptul ca acele persoane optimiste au in general obiceiuri mai sanatoase, precum consumul regulat de fructe si legume, dar si evitarea fumatului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *