Consumul zilnic al bauturilor dietetic acidulate creste riscul producerii atacului de cord

Bauturile dietetice acidulate cresc riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare

Consumul zilnic al bauturilor dietetice acidulate creste riscul producerii atacului de cord si a accidentelor vasculare cerebrale, releva noi cercetari.

Bauturile dietetice acidulate cresc riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare
O singura doza de bautura dietetica acidulata, consumata zilnic, este de ajuns pentru a cresre riscul aparitiilor unor afectiuni cardiace si hepatice, avand totodata capacitatea de a favoriza declansarea diabetului, scrie descopera.ro, citand Daily Mail.

Cercetatorii de la Facultatea de Medicina Miller din cadrul Universitatii Miami, impreuna cu cei de la Centrul Medical al Universitatii California, au efectuat un studiu pe 2.564 de participanti pe care i-au monitorizat timp de 10 ani. Ei sustin ca cei care beau astfel de bauturi sunt cu 43% mai predispusi sa dezvolte boli vasculare, atac de cord sau atac cerebral, comparativ cu cei care nu consuma bauturi carbogazoase.

Studii anterioare efectuate asupra bauturilor racoritoare, care contin cantitati substantiale de indulcitori artificiali, au demonstrat ca acestea pot contribui la dezvoltarea acelorasi boli hepatice care apar, de regula, in urma consumului excesiv de alcool.

Bauturile acidulate dietetice sunt promovate ca o alternativa la cele care contin zahar, fiind considerate mai sanatoase pentru ca au mai putine calorii. Insa unele cerecetari pun la indoiala aceste afirmatii, sugerand ca bauturile in cauza pot da dependenta.

Cu toate acestea, modul in care bauturile racoritoare favorizeaza aparitia afectiunilor vasculare este inca necunoscut, motiv pentru care oamenii de stiinta intentioneaza sa continue cercetarea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *